Mijn Account

Filmvoorstelling 'Credo de Kraai' Bevestigd 2020

Tentoonstelling

Beschrijving

In 1985 richtten twaalf Gistelnaars de feitelijke vereniging Vrienden van het Sint-Godelieve-museum op. Op de plaats van de oude verbruikszaal verrees een nieuw Godelievemuseum, dat geopend werd op 21 juni 1987.
In 2008 werd het museum helemaal vernieuwd. De tentoonstelling werd in samenwerking met het grafisch bureau GrafiekGroep uit Brugge in een moderne vormgeving gegoten. Het museum werd attractiever en interactiever. Er werd veel aandacht besteed aan de vorm-geving van grafisch materiaal en van bewegend beeld. In de verschillende tentoonstellings-kasten kun je telkens een korte film bekijken en met een hoorn luisteren naar de bijhorende uitleg. Sinds de oprichting kon de museumcollectie door aankopen en giften sterk uitgebreid worden. Tot de pronkstukken behoren de grafsteen van abdis Godelieve Payers uit 1553 (teruggevonden bij een antiquair in Parijs), de gerestaureerde Godelievetafel (een drieluik uit de 16de eeuw), een replica van het schilderij ‘Onze-Lieve-Vrouw met vrouwelijke heiligen’ van Gerard David uit 1509 en een glasraam met Godelieve uit de neogotische abdijkerk.
Daarbij aansluitend realiseerde de erfgoedvereniging een nieuw project in 2017. In samenwerking met Woordwerk Vansevenant en het film- en videobedrijf VAWA werd de film ‘Credo, de kraai. Een kras verhaal over Sint-Godelieve’ gerealiseerd. Ongeveer 10.000 woonden reeds de filmvoorstelling bij. Daarnaast werd er een informatieve brochure uitgewerkt voor een wandeling op de site van de abdij Ten Putte.

Wie meer wil weten over de geschiedenis kan dus kiezen uit een film, een erfgoedwandeling op het abdijdomein of een bezoek aan het museum.

Omwille van de coranacrisis is het museum dit jaar beperkt open van zaterdag 27 juni tot en met woensdag 30 september dagelijks tussen 14 en 17.30 uur. Filmvoorstellingen voor een beperkte groep zijn er om 15.30 en 16.15 uur. De nieuwe erfgoedfilm ‘Tussen water en wolken’ wordt verschoven naar het toeristisch seizoen 2021 en wordt officieel voorgesteld op 1 mei 2021.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Informatie

Wanneer
  • van zaterdag 27 juni 2020
    tot woensdag 30 september 2020
Prijs
  • Basistarief : € 3,00
  • groepen : € 2,00
Waar
Contact
Organisatie
  • vzw Vrienden van het Godelievemuseum

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store