Mijn Account

Hovelingen-bal

Party of fuif

Beschrijving

Een avond vol verfrissende Vlaamse en internationale dansen. Meeslepende ritmes van Jigs, Polka's, Tarantella's, Sirtaki's en andere 'folky dances' brengen de ganse meute in vervoering. Alle dansen worden er in een ontspannen sfeer aangeleerd.

NIEUW: Dit jaar is er ook een Hovelingen-bal JUNIOR editie om 14u30

Beide edities steunen dit jaar ook “Aracade vzw” via De Warmste Week met “DANCE for Life”. Arcade vzw uit Gistel verleent via contextbegeleiding kwalitatieve hulp aan minderjarige jongeren in een problematische leefsituatie.

CONCEPT:
Het Hovelingen-bal laat je proeven van diverse Vlaamse en internationale dansen. Er komen tal van volkse dansen aan bod, waarvan enkele bekend in de oren klinken zoals: Jigs, Polka's, Tarantella's, Sirtaki's, Scottishes, Wals, Mazurka's...
Maar we gaan nog wat verder en dansen ook een Boerenplof, Blaydon Races, Eretz Eretz, Kuierend, Jiffy Mixer... We maken er kennis met heel wat culturen en dansen. Zo nemen we je mee van Vlaanderen tot in Ierland, Italië en de rest van Europa, van de Baltische staten tot Israël, de Andes en andere kleurrijke regios.
Groepsdansen in sliert of kring maken plaats voor doorschuifdansen of paardansen, opzwepende ritmes worden afgewisseld met rustige sfeerdansen. Kortom een brede waaier volks- en werelddansen voor een publiek dat kennis wil maken met een gevarieerd repertoire.
Alle dansen worden bovendien telkens kort aangeleerd, zodat iedereen kan meedoen: een heel ontspannen sfeer waar je helemaal in opgaat.

OORSPRONG:
In het Vlaamse medialandschap leeft dans en folk vandaag enorm op, en terecht! Dans en muziek - en zeker in de sfeer van folk en volksdans - brengt mensen dichter bij elkaar. De diverse Boombals en folkavonden spelen hierin een zeer centrale rol. Met een mix van Vlaamse en internationale dansen gaan we op ditzelfde elan verder tijdens het Hovelingen-bal en reiken we ook nog eens de hand naar andere culturen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Informatie

Wanneer
  • op zaterdag 23 november 2019
  • start van 20:00 tot 23:59
Waar
Organisatie

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store