Mijn Account

Danny fietst halve aarde rond

Danny fietst halve aarde rond

"In 2018 fietste ik 20.312 km. Het was een mooie zomer anders is het maar 17.000 km." Dat vertelt de 56-jarige Danny Mergaert uit Moere.

De gewezen werknemer bij het Gistelse stadsbestuur fietst dagelijks 132 km, met een gemiddelde snelheid van 33 km per uur en afwisselend de volgende dag een rit van 100 km. Alleen met zijn fiets rijdt hij een vast parcours tussen Moere, Torhout, Roeselare, Diksmuide, Nieuwpoort en Snaaskerke.

Vaste partners

Tot voor kort waren zijn vaste partners de renners Frederik Toortelboom en Jurgen Vandewalle. "Tijdens zijn profcarrière heb ik veel getraind met Johan Museeuw. Ik heb nog steeds een grote bewondering voor Johan. Als ik me op de weg begeef met mijn Mapei-trui en mijn bandana denken vele dat ik Johan ben", glimlacht Danny.

"Pas op 40-jarige leeftijd zocht ik de fiets op. Voordien was ik een dagelijkse fitnesser in The Gym bij Michael Verheyde. Vrienden leerden me pas 17 jaar geleden kennis maken met de wielersport. Het is jammer dat ik nooit een renner ben geweest", vertelt een ietwat ontgoochelde Danny.

In het wielermilieu ziet men Danny niet. Als fan van Peter Sagan bekijkt hij vanop zijn hometrainer de wielerwedstrijden. Hij is een verzamelaar van Mapei- en Quick Step-truitjes. "Ik koester vooral als souvenir een Museeuw-uurwerk dat hij mij zelf gaf", vertelt Danny. Ondanks zijn leeftijd levert Danny Mergaert nog altijd topprestaties.

Huldiging?

"Als ik later moeilijker kan presteren, keer ik terug naar cardiofitness in The Gym", zegt Danny. Een warm plekje in zijn hart draagt zijn 51-jarige broer Patrick die getroffen werd door een zwaar motorongeval. Hij vindt het spijtig dat hij omwille van zijn individuele prestaties nog nooit werd gehuldigd door het stadsbestuur.

Misschien een tip voor de nieuwe Schepen van sport, Dries Depoorter?

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht gevonden. Wees de eerste!

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store