Mijn Account

Enkele regels van de wegcode ter opfrissing

Politie : Enkele regels van de wegcode ter opfrissing

Rijden en bellen
Het is verboden om te telefoneren met de gsm in de hand als je aan het rijden bent, maar je mag ook niet bellen met de gsm in de hand als je stilstaat voor een rood licht of in de file belandt.

Sluiten
Je bent verplicht om je auto altijd op slot te doen en gebruik te maken van je alarmsysteem, indien je auto dat heeft.

Gas geven
Een aantal keer gas geven terwijl je nog stilstaat is verboden door de wegcode. Net zoals het verboden is om je auto achter te laten terwijl de motor nog draait.

Snelheid
Te hard rijden mag nooit, maar te traag rijden ook niet. Op de snelweg moet je indien mogelijk altijd minstens 70 kilometer per uur rijden. Bij verkeersdrempels aangekondigd door een bijhorend verkeersbord dient de snelheid verlaagd te worden naar maximum 30 kilometer per uur.

Inhalen
Inhalen mag enkel links. Haal je iemand in, dien je zo ver mogelijk van het andere voertuig te blijven. Word je ingehaald? Dan mag je niet versnellen.

4 richtingaanwijzers
Je mag je vier richtingaanwijzers enkel opzetten als je auto defect is, niet omdat je snel even ergens parkeert waar dat niet mag. Naast een boete voor het foutparkeren, kan je dan namelijk ook een boete krijgen voor het verkeerd gebruik van de vier richtingaanwijzers.

Rotonde of rond punt?
Er is een groot verschil tussen een rond punt en een rotonde. Een rotonde herken je aan het ronde, blauwe bord met drie witte pijlen in een cirkel. Een rond punt wordt aangegeven met één enkele witte pijl op een blauwe achtergrond die naar beneden wijst. Enkel op rotondes geldt de bijzondere voorrangsregel, op ronde punten geldt de voorrang van rechts. Als je een rotonde oprijdt, ben je niet verplicht je richtingaanwijzers te gebruiken. Bij het verlaten van de rotonde dien je dit wel te doen.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht gevonden. Wees de eerste!

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store