Mijn Account

Schepenen vinden elkaar niet bij waterproblemen

Schepenen vinden elkaar niet bij waterproblemen

Tijdens de digitale gemeenteraad van 4 juni stelde Kimberly Maenhoudt (Raadslid, Groen) zich vragen bij de grote hoeveelheid water die werd opgepompt in de Heyvaertlaan. Gezien we opnieuw een droog voorjaar hebben met waterschaarste is dit niet te verantwoorden.

Bevoegde schepen, Geert Deschacht (Open VLD), gaf aan dat ze pogingen ondernomen hadden om het water in de planten te laten vloeien, zonder succes. Volgens zijn informatie stroomt er dagelijks 150 000 liter water zomaar in de riolering richting waterzuivering.

Dit water kent een hoog ijzergehalte en is niet bruikbaar voor wasmachines en andere huishoudelijke apparaten. De schepen gaf aan geen bestemming voor het water te vinden.

Toen even later Annie Cool (Raadslid, CD&V) een vraag stelde rond het bewateren van de voetbalvelden hadden de beide schepenen de oplossing nog steeds niet gevonden. Schepen Dries Depoorter gaf aan dat hij daadwerkelijk op zoek is naar water om de heringezaaide terreinen te beregenen. Voorlopig nog zonder succes.

Zowel de fractie van Groen als CD&V zijn verbaasd. Wanneer de ene schepen water op overschot heeft en de andere schepen water tekort, ligt de oplossing voor beiden binnen handbereik.

Bovendien wordt het opgepompte water beter afgeleid via de regenwaterriool naar de waterlopen om deze op peil te houden, stellen raadsleden Cool en Maenhoudt, iedere druppel water telt zowel voor natuur als landbouw.

 

(Op de foto vlnr Annie Cool, Kimberley Maenhoudt)

Reacties (2)

  • Patrick Dejonghe
    Patrick Dejonghe06 juni 2020 19:13

    Aangezien de burgemeester vond dat het water hoe dan ook goed terecht komt via de riolering (gescheiden stelsel, dus gaat het naar oppervlaktewater en kan het door de boeren terug opgepompt worden) zouden we de schepen moeten gelijk geven. Technisch gezien was een lange slang tot midden de grasperken volgens mij zeker een haalbare kaart.

  • Luc Ghyselbrecht
    Luc Ghyselbrecht07 juni 2020 22:27

    Het is daar geen gescheiden stelsel.

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store