Mijn Account

Veranderingen na heropening Bibliotheek Ter Elst

Veranderingen na heropening Bibliotheek Ter Elst

Sinds 25 mei is de bibliotheek weer open voor het publiek met de nodige voorzorgsmaatregelen in verband met het coronavirus. Sinds maart maken de meeste bibliotheken van West-Vlaanderen ook deel uit van het ééngemaakt bibliotheeksysteem (EBS).

Vijf van de acht bibliotheken - namelijk Gistel, Ichtegem, Koekelare, Oudenburg en Torhout - kozen voor een doorgedreven samenwerking en stemden hun bibliotheekreglement op elkaar af zodat de gebruiker in deze bibliotheken aan dezelfde voorwaarden kan ontlenen, terugbrengen, reserveren …

De voorzorgsmaatregelen zijn geafficheerd bij het binnenkomen van de bib. Er is een aparte ingang (via leeszaal) en uitgang (via normale ingang) voorzien.

De bibliotheek vraagt iedereen om zoveel mogelijk alleen te komen, het bezoek thuis voor te bereiden (aan de hand van de catalogus) en zo kort mogelijk in de bib te blijven.

Kranten en tijdschriften lezen of gebruik maken van de publiekscomputers is momenteel niet mogelijk.

Gemeenschappelijk lidgeld en lenerspas

De bibliotheken van het intergemeentelijk samenwerkingsverband Ginter kozen ervoor om bij de instap in het ééngemaakt bibliotheeksysteem te werken met één gemeenschappelijk lidgeld en een gemeenschappelijke lenerspas: wie lid wordt in één van de Gintergemeenten, kan voortaan in alle Ginterbibliotheken materialen ontlenen.

De samenwerking tussen Gistel, Ichtegem, Koekelare, Oudenburg en Torhout leidt tot enkele voordelen voor de Gistelse bibliotheekgebruiker.

Het boetegeld wordt gehalveerd: in plaats van € 0,20 per materiaal per dag betaal je voortaan € 0,10 per materiaal per dag. Bij verlies van de lidkaart betaal je € 1 (vroeger € 1,50). Materialen kunnen één keer verlengd worden voor een termijn van 4 weken.

Het nieuwe reglement kun je verkrijgen in de bibliotheek.

Reacties (1)

  • vogyAnymn
    vogyAnymn11 april 2021 13:28

    https://fcialisj.com/ - where can i buy cialis on line

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store