Mijn Account

Panelgesprek reumatische aandoeningen

Stad : Panelgesprek reumatische aandoeningen

Op dinsdag 29 januari 2019 organiseren de Senioren Adviesraad en het lokaal dienstencentrum de Zonnewijzer een panelgesprek en infobeurs rond het thema "reumatische aandoeningen", in zaal Zomerloos.

In de volksmond wordt het woord ‘reuma’ vaak gebruikt om pijn en stijfheid in de gewrichten en de spieren aan te duiden, maar reuma is véél meer dan dat. Reuma is een verzamelnaam voor een tweehonderdtal acute en chronische aandoeningen die ons bewegingsstelsel (spieren, pezen, gewrichten) en het bindweefsel aantasten en die niet aangeboren zijn of veroorzaakt werden door een ongeval of trauma.

Sommige reumatische aandoeningen zijn gelokaliseerd en op lange termijn niet zo ernstig. Andere zijn systeemziekten, ze kunnen zich met andere woorden over het hele lichaam manifesteren en organen zoals bloedvaten, nieren, lever, longen en hart aantasten.

Heel wat mensen hebben last van deze aandoeningen. Maar weten we wel voldoende over reuma en alle bijhorende symptomen? Wij hebben voor jou een deskundig panel samengesteld, dat ons een antwoord zal bieden op de vele vragen.

  • Specialist Dr. Maertens
  • Reumanet
  • Een patiënt
  • Kinesist, dhr. Dierendonck
  • Diëtiste, mevr. Corstjens

Het belooft zeker een boeiende namiddag te worden. Verder kunnen alle deelnemers heel wat interessante informatie sprokkelen aan de diverse informatiestanden.

Inkom: € 2 (koffie inbegrepen).

Ook de reizende tentoonstelling van Reumanet over reumatische aandoeningen is aanwezig!

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht gevonden. Wees de eerste!

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store