Mijn Account

Laatste fase heraanleg Heyvaertlaan afgewerkt

Laatste fase heraanleg Heyvaertlaan afgewerkt

Dinsdag 26 mei werd de laatste fase van de heraanleg van de Heyvaertlaan aangevat: de aanbreng van fietssuggestiestroken en zebrapaden.

Met deze fietssuggestiestroken bouwt het stadsbestuur verder aan beleidsdoelstelling 3 'Mobiliteit op maat van de burger' waarin de zwakke weggebruiker een centrale plaats krijgt in het verkeer.

Stad Gistel volgt het Vademecum Fietsvoorzieningen van het Agentschap Wegen en Verkeer. Fietssuggestiestroken zijn stroken die een plaats voor de fietser suggereren op de rijbaan. Het zijn geen echte fietspaden, want eigenlijk mogen alle verkeersdeelnemers erover rijden.

Het Vademecum schrijft daarom voor dat fietssuggestiestroken een duidelijke kleur moeten krijgen: oker. Fietssuggestiestroken met een grijze of rode ondergrond kunnen verwarring veroorzaken en de indruk wekken dat het om een echt fietspad gaat. Het Vademecum zegt ook dat de stroken breder moeten.

In de Heyvaertlaan blijft dus tweerichtingsverkeer gelden, maar met extra aandacht voor de fietser. Als er zich een fietser bevindt op de fietssuggestiestrook én er komt een tegenligger, blijf je als automobilist achter de fietser.

Als er geen tegenligger komt, kan je de fietser voorbijsteken. Geen fietser op de fietssuggestiestrook? Dan mag je er gewoon over rijden. Rij in geen geval in het midden van de straat (over het asfalt).

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht gevonden. Wees de eerste!

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store