Mijn Account

Gistel investeert in onderhoud voetbalterreinen

Gistel investeert in onderhoud voetbalterreinen

De voetbalclubs KEG Gistel en SK Snaaskerke waren genoodzaakt om dit jaar het voetbalseizoen vroeger dan voorzien stop te zetten. Gistel maakt van de nood een deugd en grijpt deze situatie aan voor de regeneratie van de terreinen.

Daarmee investeert Gistel niet alleen logistiek maar ook financieel in het voetbal. Daarnaast wordt op de terreinen van KEG Gistel een volledig nieuw voetbalterrein aangelegd. Ook de voetbaldoelen worden onder handen genomen.

De firma Krinkels voorziet enerzijds het onderhoud op jaarbasis en anderzijds de regeneratie van de voetbalvelden. Voor Snaaskerke komt dit neer op een totale kostprijs van € 41.752,09, voor Gistel op € 45.749,50. De firma Krinkels neemt voor deze kostprijs ook het maaien van de velden (incl. afvoer en verwerking van het maaiafval) voor zijn rekening.

Grote bedrijvigheid

Je kon de laatste tijd dus een grote bedrijvigheid op onze voetbalterreinen waarnemen. Een eerste fase houdt in: het egaliseren van de toplaag van de natuurgrasvelden en het machinaal naar boven brengen van teelaarde uit de grond (recycling dressing). Deze vroege regeneratie is vooral een goede zaak voor de aangroei van de graszaden.

Volgende punten op de agenda zijn: verluchten, verschralen/bezanden, uitvlakken van sportvelden, al dan niet met bovengehaalde grond of met een toplaagmengsel, het doorzaaien van velden in drie richtingen, bemesten en uitkammen.

De volledige heraanleg van de toplaag bij KEG en de bezanding van de terreinen in Snaaskerke staan ook nog op de planning. Dit is noodzakelijk voor de doorlaatbaarheid van de velden.

In een laatste fase wordt de hoogte van de voetbaldoelen aangepast. De nodige nieuwe netten voor beide clubs worden aangekocht. Zo worden de voetbaldoelen terug reglementair van nieuwe goals voorzien. Concreet worden bij de balvangnetten van SKS Snaaskerke de draden opnieuw opgespannen en één balvangnet wordt vernieuwd.

Er gebeurt ook een camera-inspectie en reiniging van het bestaande drainagesysteem (incl. inspectie van de putten). De mosbestrijding gebeurt via een grondige verticutering van de grasmat.
De werken worden afgerond met de belijning van de voetbalvelden (met de hulp van een belijningsrobot).

Kortom, het Gistelse voetbal is klaar om een nieuwe start te nemen van zodra het kan en mag.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht gevonden. Wees de eerste!

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store