Mijn Account

Voetjes onder de tafel op vaderdag met Zeer Lekker

Voetjes onder de tafel op vaderdag met Zeer Lekker

Met eigen biologisch gekweekte knolselder, uien en peterselie, sliertjes artisanaal vuurgestookte gerookte zalm en een vers getrokken bouillon met Blonde Leffe, een abdijbier met bleekmout, hop en gist, bereidt Zeer Lekker als binnenkomer een echte zalmsoep. Die wordt langzaam bereid in de 'heksenketel', een grote soepketel waarin de soep gaart boven een vuurschaal met brandend hout.

Vervolgens bereidt Zeer Lekker een zuiderse paella aan met verse mosselen in witte wijn, gamba's, langoustines, vis en goed gekweekt konijn. Echt zoals je die in Spanje zou smullen. Ook de paella wordt buiten bereid op een vuurkachel. De tomaten, zoete puntpaprika's en de meeste kruiden zijn van eigen biologische kweek.

Het is helaas nog te vroeg voor eigen appelen, maar met de biologisch gekweekte appelen van een bevriende teler bakt Zeer Lekker als afsluiter een heerlijke Normandische pannenkoek. Die is wat gekarameliseerd en geflambeerd met Calvados Fine Baron de la Touque. Evident krijgt ook dit natuurproduct zijn volle aroma's boven het houtvuur.

Voor dit rijkelijke menu boordevol verse en biologisch geteelde ingrediënten (450 ml. zalmsoep met knolselder en Leffe; 650 ml. met mosselen, kreeftjes, schaaldieren, vis en konijn overgoten paella en een flinke Normandische pannenkoek vraagt Zeer Lekker 30 euro.

Bestel en geniet!

Zeer Lekker biedt dit menu enkel op reservatie. Er moet gereserveerd worden voor woensdag 10 juni 2020 via info@zeerlekker.be, via Facebook of op het nr 0470-605.600.

Alles wordt de zaterdag laat bereid en kan mooi gekoeld afgehaald worden vanaf zondag 14 juni 's morgens 9 uur tot 17 uur 's avonds. Alles kan makkelijk worden opgewarmd in de microgolfoven of in een kookpotje. Wie reserveert kan best vooraf overschrijven, maar ook bij het afhalen contant betalen.

Zeer Lekker uit Gistel trakteert de vaders (of moeders of echtgenoten) per Vaderdagmenu op een fles Bergerac Blanc van het Château Ladesvignes in het Franse Bergerac. Voor wie één Vaderdagmenu bestelt is dat een fles van 37,5 centiliter (inhoud: ca. 3 glazen). Bij twee Vaderdagmenu’s wordt dat een fles van 75 cl. (inhoud: ca. 6 glazen).

Reacties (1)

  • Redgy
    Redgy19 mei 2020 18:38

    Een prachtig initiatief waar bij het water in mijn mond komt. Een kleine opmerking alles producten zijn zo vers en zelfs biologische appels en daar wordt dan het meest chelisch bereide bier van dit land bijgevoegd nl. Leffe. Jammer , een gemiste kans...maar dit zal mij niet tegen houden om toch te komen ;-) Veel succes

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store