Mijn Account

Ferm Moere maakte al duizenden mondmaskers

Ferm Moere maakte al duizenden mondmaskers

Ferm Moere is tijdens deze coronacrisis druk bezig met het maken van mondmaskers. Ze hebben ondertussen al enkele duizenden mondmaskers genaaid.

"Toen de oproep van Ferm kwam om mondmaskers te maken, wil je bijdragen en helpen en dan is er maar één optie: aan de slag.  Een hele beweging komt op gang.

We zoeken stoffen en verdelen ze. Enkele leden gaan spontaan naaien met stofrestjes. De communicatie verloopt bijna helemaal digitaal: via Facebook, messenger, Whatsapp, e-mails, sms-berichten … We slagen er na wat zoeken in om met ons team te vergaderen via een videochat. Het werkt schitterend!

Via sociale media bieden heel wat mensen aan om te helpen: leden en niet-leden, van Moere zelf en van buiten het dorp. We proberen ze allemaal in te schakelen: naaien, stoffen knippen, steriel inpakken … Alle hulp is welkom. Nog voor het signaal van de overheid komt om zelf mondmaskers te maken, draait onze productie al op volle toeren. Pro-actief, zo zijn we",

vertelt Christa Bonny van Ferm Moere.

Een hele prestatie dus voor een klein dorp als Moere met zo'n 1200 inwoners. Het wordt vast een fijn maar uiterst dankbaar weerzien als alles achter de rug is.

Bedankt Ferm Moere!

Reacties (2)

  • dereere hilde
    dereere hilde03 mei 2020 19:56

    hallo Ferm Moere, kan ik bij jullie mondmaskers aankopen? ik ben zelf echt onhandig op dat zelf te maken. we zijn hier met twee thuis, ikzelf en mijn zoon van 26 jaar. sam zou ze nodig hebben als hij met de bus nr zijn werk gaat. Groetjes en op voorhand bedankt. Hilde

  • dereere hilde
    dereere hilde03 mei 2020 20:09

    hallo nog eens, hier zijn mijn gegevens, dereereh@gmail.com 0494/914968 Groetjes

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store