Mijn Account

Aspergesoep met gerookte zalm en een menu van asperges met zalm

Aspergesoep met gerookte zalm en een menu van asperges met zalm

Op het menu staan dit keer Vlaams recepten, zij het in een eigenzinnig jasje. De maaltijdsoep van de maand mei staat al op u te wachten, omdat de witte asperges – door het fantastische weer – nu op hun best zijn.

"Dit Vlaamse goud hebben we recht van het veld bij ons gul gekuist, ontveld en de punten en meest malse deeltjes op hun geheel verwerkt in een bouillon van asperges en wat bio-prei. Eens die stevige bouillon klaar voegden we enkele aspergepunten toe, gewikkeld in gerookte zalm.

We hadden ook al gerookte zalm gemengd in de soep zelf. Een hardgekookt eitje van onze loslopende kippen maakt het echt een soep van asperges op zijn Vlaams. De apart bijgeleverde croutonnetjes van wit brood maken het plaatje af. Dit lekkernijtje kost slechts 12 euro voor iets minder dan een liter (ruim 900 ml.)

Terwijl we toch die lekkere asperges hadden, werd er ook een echte maaltijd bereid: een flinke hap saffraanrisotto met filet van gebakken Atlantische zalm, op een bedje van spinazie en … jawel … verse gestoomde asperges. Deze kant-en-klare maaltijd van rond de 600 ml. wordt verkocht aan 15 euro per portie",

vertelt Veerle Cooman, zaakvoerster van Zeer Lekker.

Al de gerechten zijn kant-en-klaar en kunnen in hun potje worden opgewarmd in de microgolfoven. Natuurlijk kunnen de gerechten ook ontdooid worden en opgewarmd in een kookpot. Kijk ook eens ons aanbod na op www.zeerlekker.be en volg zeker deze Facebookpagina om al onze extra's op te merken.

Zeer Lekker is ook open op vrijdag 1 mei, zaterdag 2 mei en zondag 3 mei, telkens van 10 uur tot 17 uur.

(Tijdens deze moeilijke periode mogen alle zelfstandigen GRATIS communiceren via het lokaal platform mijngistel.be)

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht gevonden. Wees de eerste!

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store