Mijn Account

Gistelse ondernemers slaan handen in elkaar met uniek moederdagmenu

Gistelse ondernemers slaan handen in elkaar met uniek moederdagmenu

Drie lokale ondernemers, Traiteur Matthias en Sara Dagraed uit Moere en Veerle Cooman uit Gistel, slaan de handen in elkaar om een speciaal en vooral lokaal moederdagmenu aan te bieden.

"In plaats van elkaar te beconcurreren, werken we samen om onze stiel in de kijker te zetten",

vertellen ze samen.

Op zoek naar een mooi cadeau voor Moederdag? Dan is dit zeker het overwegen waard: een driegangenmenu van Gistelse bodem.

Veerle Cooman van 'Zeer Lekker' serveert een soep van biologische asperges, afgewerkt met de heerlijke artisanaal gerookte zalm van Kurt Dekoninck van Traiteur Matthias.

De traiteur zelf zorgt voor het hoofdgerecht: een sappige, 8 weken gerijpte côte à l'os van stepperund, geflankeerd door een fleurig slaatje en aardappel met lookboter.

Om af te sluiten tovert Sara Dagraed van Casa Gelato een ijsje met coulis van aardbeien tevoorschijn, afgewerkt met Callebaut chocolade. Het driegangenmenu kost 30 euro.

Voor de kinderen is er ook een kids menu van 20 euro : tomatensoep metballetjes, hamburger en een smurfen ijsje (100% natuurlijk)

"In plaats van elk ons eigen ding te doen, besloten we om samen naar buiten te treden en onze specialiteiten in de kijker te plaatsen. Ik ga bijvoorbeeld ook geen ribbetjes bereiden, want de collega's van de Kallebasse – hier vlakbij - doen dat al perfect.

Het vlees is afkomstig uit Westkerke en de aardappelen uit Koekelare, allebei in de buurt. Door samen te werken komen we verder en kunnen we iets moois bereiken. Omdat het moeilijk is om voor Moederdag een geschikt cadeau te vinden, leek het ons leuk om de mama’s op deze manier te verwennen."

vertelt Kurt

Bestellen kan vóór 8 mei via 0475 33 01 25 of op één van de volgende e-mailadressen: traiteurmatthias@telenet.be, info@zeerlekker.be of dagraedsara@telenet.be.

De menu's kunnen afgehaald worden op zondag 10 mei tussen 11.30 uur en 14 uur of tussen 18 uur en 20 uur (het uur vermelden bij reservatie) bij Traiteur Matthias in de Provincieweg 12 in Moere. Betalen gebeurt cash.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht gevonden. Wees de eerste!

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store