Mijn Account

Dienst welzijn contacteert klanten om isolement tegen te gaan

Dienst welzijn contacteert klanten om isolement tegen te gaan

De medewerkers van lokaal dienstencentrum de Zonnewijzer en het Sociaal Huis laten hun klanten tijdens deze coronacrisis niet in de kou zitten. De maatschappelijk werkers van het Sociaal Huis hebben in de afgelopen weken al 370 klanten een tweetal keer opgebeld.

Door de maatregelen die rond het coronavirus werden getroffen, kwamen heel wat van de vaste bezoekers en klanten in het isolement van de eigen woning te zitten. Het dagelijkse contact met andere bezoekers tijdens het middagmaal, het vaste ritje met de minder mobielen centrale,... Plotseling was er niets meer.

De medewerkers proberen hen met een telefoontje een hart onder de riem te steken. Ze polsen hoe het met hen gaat, of ze aan al hun boodschappen raken, hoe het zit met hun sociale contacten …
Alle klanten waren in de eerste plaats tevreden om een telefoontje te krijgen.

Ze konden eens een babbeltje slaan, voelden zich niet in de steek gelaten. Bij eventuele problemen poogden de medewerkers een passende oplossing te zoeken en aan te reiken.

In Gistel is een groep zeer enthousiaste vrijwilligers actief binnen het platform 'Verspreid solidariteit, geen virus'. Zij helpen met boodschappen doen, de hond uitlaten … Indien uit het gesprek bleek dat hij of zij extra hulp kon gebruiken dan werden de contactgegevens doorgegeven of namen de medewerkers zelf contact op met hen.

Bij uitbreiding of verlenging van de coronamaatregelen zullen zij deze telefoondiensten continueren. Een poging om de eenzaamheid - die bij sommigen toch begint door te wegen - wat draaglijker te maken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht gevonden. Wees de eerste!

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store