Mijn Account

Ontgravingen op begraafplaats De Warande

Stad : Ontgravingen op begraafplaats De Warande

Op 20 april starten ontgravingen op begraafplaats De Warande. Het gaat om de graven zonder concessie waarvoor de wettelijk voorgeschreven grafrust verstreken is en graven waarvan de concessie ten einde is. Op deze manier wenst het bestuur ruimte te creëren op de begraafplaats.

De begraafplaats zal van maandag 20 april tot en met vrijdag 24 april 2020 uitzonderlijk gesloten zijn voor het uitvoeren van de werken. Indien u dit wenst kunt u wel tijdens deze periode van 18 tot 20 uur de begraafplaats bezoeken. Op zaterdag en zondag is de begraafplaats ook toegankelijk.

Vooraleer Stad Gistel begint met deze werken, werd een inventaris opgemaakt van de graven. Aan de ingang en aan de graven zelf wordt een bekendmaking uitgehangen. Zo zijn de nabestaanden van de overledenen op de hoogte dat het graf van hun dierbare ontruimd wordt.

Als u zou besluiten dat het graf ontgraven mag worden dan zullen de stoffelijke resten in een gemeenschappelijk graf herbegraven worden. U krijgt uiteraard eerst de kans om de grafmonumenten te verwijderen.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht gevonden. Wees de eerste!

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store