Mijn Account

Het Sociaal Huis helpt jongeren uit kansarme gezinnen bij zoektocht naar een laptop

Het Sociaal Huis helpt jongeren uit kansarme gezinnen bij zoektocht naar een laptop

Scholen en leerkrachten plooien zich tijdens de coronacrisis dubbel om onderwijs op afstand te organiseren. Helaas bereiken ze daarmee niet alle leerlingen. Heel wat scholieren dreigen uit de boot te vallen omdat ze thuis geen computer hebben om voor school te werken.

Het Sociaal Huis wil dat Gistelse scholieren uit kansarme gezinnen computers kunnen gebruiken. Zo krijgen deze jongeren ook de kans om op een degelijke manier onderwijs te volgen. Het Sociaal Huis zal de gezinnen opzoeken met kinderen die geen laptop hebben om hun huiswerk te maken.

Het Sociaal Huis zal de jongeren uit het secundair onderwijs helpen bij het contacteren van de school voor de vraag naar een computer. De scholen moeten zelf de aanvraag voor computers richten aan de koepelorganisaties.

Samen met DigitalForYouth.be (een samenwerking tussen DNS Belgium en vzw Close The Gap) en de Koning Boudewijnstichting gaat de Vlaamse regering op zoek naar laptops voor kansarme leerlingen uit het middelbaar onderwijs. Concreet is het de bedoeling om in Vlaanderen 10.000 computers te verspreiden tegen het einde van de paasvakantie. DigitalForYouth.be heeft nu al 1.000 laptops klaarstaan.

Ook voor de kinderen uit kansarme gezinnen die in het vijfde of zesde leerjaar zitten, wordt naar een oplossing gezocht. Het Sociaal Huis doet een oproep naar de Gistelse bevolking die (oude) laptops of tablets heeft die voor dit doeleinde zouden kunnen gebruikt worden.

Als er meer toestellen dan gevraagd worden ingezameld, dan zullen deze verder verdeeld worden onder leerlingen van het secundair onderwijs die via Digital4youth geen toestel hebben gekregen.

Heb jij een (of meerdere) laptops of tablets staan, dan kan je contact opnemen met het Sociaal Huis: 059 27 06 57 – gratis nummer 0800 290 70 of via sociaalhuis@gistel.be.

Reacties (2)

  • lutdecoster@gmail.com
    lutdecoster@gmail.com14 april 2020 08:30

    Als voorzitter van Rotary Gistel heb ik deze brief verspreid onder de leden. Vraag kwam : hoe worden de opgeslagen eigen gegevens van laptops/tablets op een veilige manier gewist ?

    • Nanou Ponette 14 april 2020 10:12

      Dag Lut, ik vermoed dat de laptops eerst via DigitalForYouth.be passeren en daar worden ze volledig geformateerd om alle data te verwijderen.

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store