Mijn Account

Imkervereniging De Kustbie ontvangt financiële steun

Imkervereniging De Kustbie ontvangt financiële steun

Vorig jaar werd de educatieve bijenhal op de Oostmolensite door het voltallig stadsbestuur van de stad Gistel plechtig ingehuldigd. Mede door een financiële inbreng van de Gistelse milieuraad konden de inrichting en het nodige basismateriaal worden aangekocht.

Tijdens het vorige bijenseizoen mocht Daniël De Rycker van De Kustbie reeds enkele klassen ontvangen en meenemen in het verhaal van de honingbij. Daar leerde hij dat het nog veiliger kan verlopen en dat het educatieve karakter nog kan verbeteren.

Om dit te kunnen realiseren deed Daniël beroep op financiële steun van Cera. Het project en de vraag paste in het kader van maatschappelijke relevantie voor steun aan de samenleving.

"Om in de specifieke noden voor de kinderen te voorzien vroeg ik een volledige educatieve doorkijk bijenkast, een aantal kapruinen en klapstoeltjes. Voor de vereniging vroeg ik een stoomwassmelter en een waswafeltoestel aan.

Daarmee kunnen we de leden helpen in de opbouw van hun eigen gesloten waskring zonder te moeten vrezen voor de sjoemelwas die in omloop is. Tevens beschikken we nu over alle materiaal om de cursus gevorderde imker te organiseren,"

vertelt imker Daniël De Rycker.

De Kustbie is bijzonder tevreden met en dankbaar voor de middelen die de stad Gistel, de milieuraad, en nu ook Cera hun ter beschikking stelt voor de aankoop van het materiaal. Daarmee beschikt de Kustbie over alle het nodige materiaal om te voldoen aan alle eisen van een moderne vereniging.

"We hopen dat we na deze coronacrisis, dit jaar terug enkele scholengroepen kunnen ontvangen. Met de ontvangen steun konden we dus materialen aankopen zoals opgegeven in deze vraag om zo ten volle tegemoet te komen aan de echte noden van dit project. We zijn Cera daarvoor nu uiteraard zeer dankbaar,"

vertelt Daniël verder.

Wie denkt om in aanmerking te komen voor Cera steun kan de volgende link raadplegen : https://www.cera.coop/nl/Particulieren/Steun-aan-samenleving/Hoe-aanvragen/Steun-aanvragen

Reacties (1)

  • Stan
    Stan 31 augustus 2020 07:36

    Stan

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store