Mijn Account

Recyclagepark in Gistel binnenkort terug open

Recyclagepark in Gistel binnenkort terug open

Het containerpark kan opnieuw zijn deuren openen op dinsdag 7 april. De Vlaamse overheid geeft gunstig advies op een voorwaardelijke opening van de recyclageparken onder strikte veiligheidsvoorwaarden.

Zo blijven de afstandsregels erg belangrijk, zijn cash betalingen niet mogelijk, zijn mensen verplicht om in hun wagen te blijven zitten in de wachtrij en mogen maar een beperkt aantal personen tegelijk op het containerpark.

Je komt in principe alleen naar het containerpark, tenzij je heel zware stukken wil lossen. Gistel ondernam reeds actie om het aantal voertuigen in het park te beperken. De software die identiteitscontrole voorziet, werd hiervoor aangepast.

"We zijn blij met de enthousiaste reacties op de aankondiging van de opening. Dat wil zeggen dat Gistelnaars ten volle sorteren. Het is echter zo dat het park ook na 7 april openblijft. We vragen onze inwoners om niet naar het recyclagepark te gaan als dat niet echt nodig is en de duur van het bezoek te beperken. Wie zijn materiaal niet direct kwijt moet, stelt z’n komst best nog even uit",

laten bevoegd schepen Geert Deschacht en Wim Aernoudt weten.

Alle mogelijke afvalstromen worden opnieuw ingezameld behalve asbest. Toch vragen we iedereen om geen huisvuil, PMD en papier/karton aan te leveren. Dit wordt nog steeds aan huis opgehaald. Er kunnen ook geen herbruikbare materialen aangeleverd en uitgezocht worden. Ook de boekenhoek blijft dicht.

In de eerste week is het containerpark uitzonderlijk open van dinsdag tot en met vrijdag van 9 tot 12 uur en 13 tot 17 uur en op zaterdag doorlopend van 8 tot 16 uur. Dit is een afwijking ten opzichte van de normale uren met het doel om een maximale spreiding te voorzien.

Reacties (1)

  • Miranda
    Miranda31 maart 2020 18:41

    Denk dat iedereen blij zal zijn, je ziet overal mensen werken in hun tuin dus, het zal druk worden in het park. Veel succes en houd het veilig😊

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store