Mijn Account

Gistel en Oudenburg richten triagepunt in in vrijetijdscentrum Zomerloos

Gistel en Oudenburg richten triagepunt in in vrijetijdscentrum Zomerloos

De stad Gistel en stad Oudenburg starten met de inrichting van een triagepunt in het vrijetijdscentrum Zomerloos. Dit initiatief komt voort uit een samenwerking tussen de stadsbesturen en de huisartsen van Gistel en Oudenburg die ook gebruik zullen maken van het triagepunt.

Een triagepunt is een verzamelpunt waar enkele huisartsen de patiënten screenen en doorverwijzen indien nodig. Om huisartsen en spoeddiensten te ontlasten en tegelijk een efficiëntere inzet van noodzakelijk medisch beschermend materiaal te garanderen, wordt ingezet op plaatselijke triagepunten.

"Op vraag van huisarts Joost Blontrock hebben wij meteen stappen ondernomen om een triagepunt op te richten. Het aantal oproepen dat een huisarts moet verwerken is momenteel te hoog om op te vangen in eigen praktijk. Vandaar dat we moeten samenwerken en controles centraliseren."

zegt burgemeester Gauthier Defreyne (Open Vld)

Vanaf donderdag 19 maart zullen huisartsen het triagepunt met een beurtrol bemannen. Ze starten met twee dokters gedurende 8 uur per dag maar dat kan worden aangepast naargelang de nood.

"Dat we hier zo snel kunnen starten, is omdat we hier eigen middelen en tijd in hebben gestoken. Ik wil dan ook dokter Joost Blontrock als initiatiefnemer, onze cel noodplanning en het personeel dat hieraan meewerkt van harte bedanken. De solidariteit is groot en nodig in deze onzekere tijden."

stelt burgemeester Gauthier Defreyne

Ook Oudenburgs burgemeester Anthony Dumarey (Open Vld) bevestigt.

"In volle coronacrisis leek het ons verstandig om met positieve ingesteldheid de krachten te bundelen. Voor Oudenburg is dokter Koenraad Hoet de Coördinerende Raadgevende Arts (CRA). Door de samenwerking kunnen we garanderen dat er steeds dokters beschikbaar zijn moest de situatie verergeren.

Ik wil mijn Gistelse collega bedanken om Oudenburg te betrekken. Zomerloos is een ideale locatie om snel en accuraat in te grijpen. Door de aanwezigheid van een ambulance in de buurt is extra medische zorg en materiaal steeds nabij."

vertelt Anthony Dumarey.

Als je medische klachten hebt, bel je eerst naar de huisarts. Het is de huisarts die je eventueel zal doorsturen naar het triagepunt én er een afspraak vastlegt. Zonder afspraak komt niemand binnen in het triagepunt.

Reacties (1)

  • Viviane Mercier
    Viviane Mercier23 maart 2020 10:32

    heel goed initiatief ! ik hoop dat ik niets zal nodig hebben - bedankt aan iedereen

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store