Mijn Account

Stadsbestuur neemt extra maatregelen in de strijd tegen het coronavirus

Stadsbestuur neemt extra maatregelen in de strijd tegen het coronavirus

In de strijd tegen het Covid-19 virus (corona), leggen de Vlaamse en Federale overheid enkele extra maatregelen op. In het bijzonder over evenementen en bescherming van ouderen zijn enkele maatregelen van tel.

Lokaal bestuur Gistel volgt het advies van de Vlaamse en Federale overheid verder op en bij wijzigingen worden de genomen maatregelen bijgestuurd en aangepast.

Extra maatregelen tijdens evenementen

Op bevel van Dhr. Carl Decaluwé, Gouverneur van West-Vlaanderen worden alle indoorevenementen met meer dan 1.000 aanwezigen uitgesteld of afgelast en dat tot en met 31 maart. Het Lokaal Bestuur Gistel neemt enkele specifieke maatregelen voor de grote evenementen in Gistel.

De evenementen waarbij meer dan 1.000 personen indoor samenkomen worden niet toegelaten. Organisatoren moeten aantonen dat er minder dan 1.000 mensen aanwezig zijn (publiek, artiesten, medewerkers …). Dit alles moet geteld worden door professionele security en zal door de politie gecontroleerd worden.

De jaarlijkse SIGO-fuif zit boven de 1.000 verkochte tickets en de organisatie heeft besloten deze te annuleren. Er wordt gekeken of deze nog op een andere datum kan plaatsvinden.

Extra maatregelen voor de bescherming van ouderen tegen coronavirus

Op vraag van het agentschap Zorg & gezondheid, sluit het lokaal dienstencentrum de Zonnewijzer tijdelijk de deuren vanaf donderdag 12 maart. Op deze locatie komen tal van kwetsbare ouderen bij wie een besmetting zeer ernstig kan zijn.

Het lokaal dienstencentrum organiseert veelal activiteiten voor mobiele ouderen (al dan niet met een beginnende zorgbehoefte). Het risico op besmetting met het corona-virus is reëel. De gebruikers zijn vaak kwetsbare ouderen bij wie de gevolgen van een besmetting ernstig kunnen zijn.

Alle activiteiten in het lokaal dienstencentrum tussen 12 maart en tot voorlopig 13 april worden geannuleerd. Ook de dagelijkse cafetaria gaat dicht.

Hierdoor zullen de 50-tal personen die er dagelijks hun maaltijd komen nuttigen, tijdens de sluiting niet kunnen komen eten. Alle gebruikers zullen hierover geïnformeerd worden.

Het lokaal dienstencentrum zorgt voor een passende oplossing zodat de ouderen tijdens deze sluitingsperiode dagelijks over een degelijke warme maaltijd kunnen beschikken.

Het onthaal van het dienstencentrum blijft tijdens de kantooruren gedurende de sluitingsperiode bereikbaar, zo blijft de dienstverlening enigszins verzekerd. Wie vragen heeft rond zorg en/of thuiszorg kan bij voorkeur telefonisch of via mail contact opnemen met het onthaal.

Wie meer info wenst, kan terecht op het nummer 059 27 06 60 of via zonnewijzer@gistel.be.

De situatie zal verder dag per dag door de diensten worden opgevolgd in functie van de berichtgeving van de hogere overheden.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht gevonden. Wees de eerste!

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store