Mijn Account

Educatie en beleving voor 12-jarigen op informatiedag over windenergie

Educatie en beleving voor 12-jarigen op informatiedag over windenergie

Aspiravi nv, de Belgische ontwikkelaar van windenergieprojecten, organiseert gedurende de maanden maart en april belevingsdagen over windenergie voor 12-jarigen in elk Vlaamse provincie.

De aftrap wordt gegeven in West-Vlaanderen. Op 5 en 6 maart strijkt 'Aspiravi on the road' neer in Gistel, aan de voet van de windturbines langsheen de E40. Meer dan 500 leerlingen komen met hun leerkracht langs om meer te leren over windenergie.

Omdat Aspiravi nv met de productie van groene stroom bouwt aan een duurzame samenleving voor de volgende generaties, wil het bedrijf in de eerste plaats ook de jeugd betrekken bij haar realisaties.

Daarom werd het event 'Aspiravi on the road' gecreëerd om langs elke Vlaamse provincie te trekken en aan de voet van een windturbine 4 containerklasjes te installeren.

Leren en beleven voor de kinderen

In elke container leren de kinderen over een ander aspect van windenergie: over de energietransitie van fossiele brandstoffen naar hernieuwbare energie, over windkracht en de schaal van Beaufort, over hoe de kracht van de wind wordt omgezet in groene stroom, over de onderdelen van een windturbine en de troeven van windenergie.

Maar naast 'leren’, kunnen de kinderen ook heel wat 'beleven'. Ze kunnen zelf ondervinden hoe hard windkracht 2, 4 of 6 Beaufort is, ze kunnen met hun eigen trapkracht stroom opwekken waardoor een ventilator en lampjes gaan branden en ze kunnen zelf een virtuele klim in een windturbine maken en ervaren hoe het voelt om op een gondel te staan.

Uiteraard kunnen ze ook een kijkje nemen in de voet van de windturbine en al hun vragen aan de technieker van Aspiravi stellen.

Opendeurdag

Op zondag 7 oktober zet Aspiravi nv 'haar deuren open' voor alle omwonenden en geïnteresseerden die een bezoekje aan het nieuwe windpark willen maken. Iedereen is welkom om alles te ontdekken over windenergie.

Alle bezoekers ontvangen een informatiekrantje over windenergie en een gratis drankje. En natuurlijk krijgt ook iedereen de kans een virtuele klim naar de gondel te maken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht gevonden. Wees de eerste!

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store