Mijn Account

Stad Gistel ijvert voor de Stationsstraat als fietsstraat

Stad Gistel ijvert voor de Stationsstraat als fietsstraat

Gistel vroeg bij het agentschap Wegen en Verkeer West-Vlaanderen advies en toestemming om de Stationsstraat in te richten als een fietsstraat. De Stationsstraat is namelijk een gewestweg.

Stad Gistel heeft hierover negatief advies ontvangen. De intensiteit van het fietsverkeer zou onvoldoende zijn om een fietsstraat geloofwaardig in te richten. Zowel het college van burgemeester en schepenen als de gemeenteraad ijveren voor een fietsstraat.

Volgens de huidige regelgeving hebben fietsers in de Stationsstraat steeds voorrang op automobilisten. In principe mogen zij in het midden van de rijweg fietsen en automobilisten mogen hen niet inhalen. Iets wat in de praktijk slechts zelden wordt gerespecteerd.

Fietsers voelen zich onveilig en worden steeds in de greppel geduwd. Het gevolg is dat veel fietsers op het voetpad gaan fietsen wat een onveilige situatie veroorzaakt voor de voetgangers.

In april 2019 werden metingen uitgevoerd door de stad. Uit deze metingen is gebleken dat 85 % van het gemotoriseerd verkeer zich houdt aan een snelheid van 30km/u. Hieruit kunnen we afleiden dat het in de Stationsstraat perfect mogelijk is om fietsers en auto's samen op de rijweg te brengen.

Wat vinden jullie? Moet er een fietsstraat komen ja of nee?

Reacties (2)

  • D
    D06 maart 2020 12:56

    En de Mosselstraat terug snelweg 🤭🙄

  • M
    M07 maart 2020 19:58

    Inderdaad, en van de Mosselstraat...naar waar...gaan ze dan een ring bouwen rond Gistel, omleiden naar de Brugse aan? Ik rij ook graag rustig met de fiets, dan moet in de Stationstraat huizen sneuvelen, om de straat te verbreden?

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store