Mijn Account

Gistel participeert aan het SAVE project

Gistel participeert aan het SAVE project

De gemeenteraad beslist om deel te nemen aan het project SAVE (Samen Actief voor een Veilig Verkeer) Steden & Gemeenten van de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen. Hierbij hoort onder andere de ondertekening van het SAVE-charter.

Met de ondertekening van dit SAVE-charter Steden & Gemeenten gaat de gemeente het engagement aan om effectief werk te maken van de verbetering van de verkeersveiligheid.

Het charter wordt ook ondertekend door de lokale politie die hoofdzakelijk instaat voor het handhavingsluik. De vzw Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK) is een lotgenotenvereniging van nabestaanden van (jonge) verkeersslachtoffers.

De missie van OVK is gebaseerd op drie pijlers.

1. Hulp, begeleiding en ondersteuning (aan)bieden aan families die een kind verloren in een verkeersongeval.
2. Verbetering nastreven van de opvang en de begeleiding van de families van verkeersslachtoffers door alle professionelen in contact met elkaar te laten treden.
3. Actief werken aan de bewustwording rond verkeersveiligheid. En actief bestrijden van de grote verkeersonveiligheid in België, meer bijzonder waar het kinderen en jongeren aangaat.

Uit deze laatste doelstelling is het SAVE-project Steden & Gemeenten ontstaan.

De vzw Ouders van Verongelukte Kinderen wil met dit project een bijdrage leveren aan de bewustwording van de gemeentebesturen op vlak van verkeersveiligheid en de lokale overheden betrekken bij haar strijd tegen de verkeersonveiligheid.

Ze focussen op plaatsen waar kinderen en jongeren vaak aan het verkeer deelnemen, zodat er geen (jonge) verkeersslachtoffers zouden vallen.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht gevonden. Wees de eerste!

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store