Mijn Account

Eerste G-basket valentijntornooi in Gistel was een succes

Eerste G-basket valentijntornooi in Gistel was een succes

74  sporters met andere talenten, 10 coaches en evenveel begeleiders kwamen op zondag 16 februari deelnemen aan het eerste G-valentijntornooi van G-basket@sea. Dit onder een ruime publieke belangstelling, de ganse dag door.

Omdat het niveauverschil binnen de verschillende teams zo groot was, werd gekozen voor een formule met twee poules: enerzijds 4 sterke ploegen op een volledig veld en nauw aansluitend bij het gewone basketbalspel en anderzijds 6 mindere ploegen of kleinere spelers op een half veld waar vooral fun belangrijk was.

Dit zorgde ervoor dat er geen echte afstraffingen waren met zelfs een aantal heel spannende wedstrijden tot zelfs een gelijkspel.

"Op het niveau met de sterkere ploegen kregen wij de hulp van echte VBL-G-refs, met het hart op de juiste plaats, die hiervoor speciaal waren afgezakt vanuit de provincies Antwerpen en Limburg.

Na de lunch mocht er zeker ook geen vrijworptornooi ontbreken, ingedeeld op elk niveau apart met een halve finale en een finale waarbij de winnaar en de laatste overgebleven jongen of meisje een trofee in de wacht konden slepen."

vertelt de organisatie.

Na de middag volgden er ook nog enkele verrassingen o.a. de komst van L-vis, speciaal voor de G-asten van de Versluys Dôme overgezwommen naar de sportzaal Zomerloos te Gistel. In zijn spoor kwamen ook Servaas Buysschaert, Marie Declerck en andere basketfiguren naar de zaal afgezakt om mee te genieten van het sportplezier van deze G-asten.

"En dat een speler als Servaas het hart op de juiste plaats heeft, was meteen duidelijk door de tijd die hij vrijmaakte om op elk niveau de laatste wedstrijd bij te wonen, aanmoedigingen te geven bij het vrijworptornooi van onze funners en de trofeeën uit te reiken."

meldt de organisatie

Ook werd er per ploeg een MVP verkozen door de oranje spionnen die tijdens de dag op en rond het veld liepen. 

De MVP's konden voldaan huiswaarts keren met een sjaal van Filou Oostende, overhandigd door Servaas Buysschaert. Ook werd aan elke trotse speler van de dag een medaille uitgereikt.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht gevonden. Wees de eerste!

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store