Mijn Account

Stabiliteitsprobleem zorgt voor sluiting jeugdhuis UzUz

Stabiliteitsprobleem zorgt voor sluiting jeugdhuis UzUz

Op vraag van het bestuur werd er een stabiliteitsstudie uitgevoerd van de gebouwen in de Brugse Baan 61 die door het stadbestuur gehuurd worden ten behoeve van de jeugdvereniging UzUz. De studie werd uitgevoerd omdat er steeds meer en grotere barsten in de muren kwamen.

De studie toonde enkele ernstige gebreken aan. De dakconstructie is in zeer slechte staat is, er is geen ringbalk aanwezig en er is een vermoeden van een differentieel zetting in de fundering.

Deze gebreken dienen grondig en integraal aangepakt te worden om dit gebouw terug gebruiksklaar en veilig te maken voor het gebruik als een jeugdhuis.

Op advies van de dienst veiligheid van de stad Gistel wordt het gebouw dan ook met onmiddellijke ingang gesloten voor het publiek en voor openbaar gebruik.

"De deuren sluiten, we nemen afscheid van onze trouwe thuisbasis. Sinds 2006 al hebben onze medewerkers hun uiterste best gedaan het weekendleven voor de jeugd van Gistel wat kleur te geven.

We organiseerden jaarlijks o.a. Balloween, In Uzn'Of en andere. We organiseerden dit met plezier om onze klanten ook plezier te kunnen laten beleven.

UzUz bestaat nog maar een kleine 14 jaar, en in die jaren hebben we veel dieptepunten gezien. 7 inbraken, het niet vinden van medewerkers, een slechte naam,… Maar laat ons niet alle top momenten vergeten!"

vertelt de organisatie van UzUz

Samen met het jeugdbestuur en de dienst jeugd zoekt de Stad Gistel naar een geschikte oplossing voor het jeugdhuis.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht gevonden. Wees de eerste!

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store