Mijn Account

AZ Damiaan schenkt 4.000 euro aan de Bezaan in Gistel

AZ Damiaan schenkt 4.000 euro aan de Bezaan in Gistel

De Bezaan is een inclusief woonproject in de Lijnzaadstraat 17 in Gistel. Het is een initiatief van vzw Ithaka en Rotaryclub Oostende Ter Streep.

Het gebouw werd in november 2015 in gebruik genomen. Het woonproject groeide vanuit de vraag van enkele cliënten die naar Ithaka kwamen. Zij hadden een droom rond 'alleen gaan wonen'.

In de Bezaan wonen acht volwassenen met een verstandelijke beperking en/of autisme en twee residenten. Deze residenten zijn aanspreekpunten voor de bewoners. Het zijn vrijwilligers met een job buiten de sociale sector.

De acht bewoners wonen zelfstandig in hun eigen appartement, maar krijgen indien gewenst begeleiding op maat. Dat betekent dat er geen constante begeleiding in het gebouw aanwezig is, maar dat bewoners een beroep kunnen doen op diensten die met een bepaalde regelmaat bij hen langs komen.

Spinning for life t.v.v. de Bezaan

AZ Damiaan Oostende organiseerde in december 2019 samen met Vip-Fit Gistel een spinningmarathon met ontbijt 's ochtends voor het goede doel. De opbrengst, een cheque ter waarde van 4.000 euro, werd geschonken aan het Gistels woonproject de Bezaan.

Daarmee kunnen ze het gebouw verder onderhouden en zelfs een groepsweekendje naar de Ardennen bekostigen.

Reacties (1)

  • Nanou Ponette
    Nanou Ponette23 januari 2020 11:47

    Zeer mooie opbrengst! 👍

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store