Mijn Account

De camino van Bart Halewyck, gewezen burgemeester van Gistel

UiT : De camino van Bart Halewyck, gewezen burgemeester van Gistel

Op 15 april 2019 begon Bart aan zijn tocht naar Santiago de Compostella. De pelgrimstocht stond al lang op zijn verlanglijstje. Nu kon hij eindelijk die droom realiseren.

Hij koos niet de kortste route via Rijsel en Tours maar wel de langere route via Leuven, Reims, Vezelay, … omwille van de mooiere landschappen.

Bart vertelt:

"De eerste 1000 km heb ik bijna niemand ontmoet. Zeer veel regio’s zijn ontvolkt bv. de streek rond Troyes. Vanaf Le Puy en Velay ontmoet je veel mensen en van over de hele wereld. Je herkent de pelgrims aan hun rugzak en hun schelp.

Weinigen leggen tegenwoordig de 'camino' af uit religieuze motieven, meer uit spirituele overwegingen. Mijn eigen drijfveer was om er als mens sterker uit te komen, wat me zeker en vast is gelukt."

Bart wandelde aan ongeveer 6 km per uur wat hem de olijke bijnaam opleverde van 'B.G.V' (Belge à grande vitesse).

In totaal wandelde hij 3000 km, 4.000.000 stappen volgens zijn stappenteller. Hij was bezig zijn tweede paar schoenen aan het verslijten.

Hij overnachtte in gites en kleine hotelletjes. Eén keer moest hij,bij gebrek aan plaats door een groot volksfeest, in een tentje slapen in het Centraal Massief.

Op 24 juli 2019, de dag vóór de verjaardag van Sint Jacobus, kwam Bart aan in Santiago de Compostella.

"De plaats van aankomst, Santiago zelf, was eerder een ontgoocheling, te commercieel en te druk. Zo'n pelgrimstocht daarentegen is wel voor herhaling vatbaar. Ik heb de smaak te pakken gekregen en plan al een volgende nl. de Camino van Faro, over Lissabon via Porto naar Santiago."

vertelt Bart

Wilt u het volledige verhaal van Bart zelf horen? Kom dan op vrijdag 24 januari naar zaal Zomerloos in Gistel. Alle praktische info vindt u hier of klik hieronder op het evenement.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht gevonden. Wees de eerste!

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store