Mijn Account

Gistel zet het nieuwe jaar in met een receptie in Zomerloos

Gistel zet het nieuwe jaar in met een receptie in Zomerloos

Op zondagochtend 12 januari 2020 om 11.00 uur hield stad Gistel terug haar nieuwjaarsreceptie in zaal Zomerloos en dit voor de tweede maal met Gauthier Defreyne als burgemeester.

Met zo'n 650 tot 700 aanwezigen was de receptie meer dan succesvol. De aanwezige inwoners werden verwend met 3 drankjes en 2 gastronomische hapjes van lokale handelaars.

Burgemeester Gauthier Defreyne focuste tijdens zijn speech vooral op het meerjarenplan van 2020 – 2025. Hier een stukje uit zijn speech:

"Vorig jaar stond ik hier voor jullie als kersvers burgemeester zonder ervaring maar vol goede moed en ambitie om mij fulltime ten dienste te stellen van de Gistelnaar.

Alles wat ik het voorbije jaar als burgemeester deed, elke beslissing die ik nam, was nieuw. Ik ben dan ook dankbaar dat ik kon terugvallen op de medewerking van ervaren ambtenaren en een goede verstandhouding binnen onze bestuursploeg.

Het afgelopen jaar hebben wij enkele lopende en gebudgetteerde projecten uit de vorige legislatuur opgestart en uitgevoerd. Ik denk daarbij aan de kampeerplaats voor mobilhomes, de renovatie van de Heyvaertlaan en de eerste fase van de dorpskernrenovatie van Snaaskerke om maar de belangrijkste te noemen.

Maar daarnaast werden ook al de bakens uitgezet voor het nieuw beleid dat verankerd is in het meerjarenplan voor de periode 2020-2025.

De vier grote pijlers van dit meerjarenplan zijn de volgende:

» communicatie en het versterken van burgerbetrokkenheid
» een goed en tijdig onderhoud van het openbaar domein
» mobiliteit met de nadruk op meer verkeerscomfort voor de zwakke weggebruiker
» een warm sociaal beleid gericht op de bestrijding van (kans)armoede en eenzaamheid"

De burgemeester ging zo nog even verder en sloot als volgt af:

"Beste mensen, ik wil eindigen met datgene waarmee ik begonnen ben. Ik wens alle Gistelnaars in 2020 toe wat ik mezelf, mijn vrienden en mijn familie toewens: een goede gezondheid, voldoende werk, veel vriendschap maar vooral veel tijd om te doen wat jullie graag doen.

Het ga jullie goed in 2020. Dank u wel!"

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht gevonden. Wees de eerste!

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store