Mijn Account

Strengere controle op het gebruik van openbaar domein in Gistel

Strengere controles op het gebruik van openbaar domein in Gistel

Gistel brengt wijzigingen aan aan het reglement op het gebruik van het openbaar domein voor het uitvoeren van bouwwerken.

Een burger, een bedrijf of een aannemer die werken heeft gepland - waarbij het noodzakelijk is om tijdelijk een gedeelte van het openbaar domein in te nemen - heeft een vergunning nodig.

Dit kan gaan om:

» privatief gebruik van het openbaar domein voor het uitvoeren van bepaalde werken zoals bouwen, verbouwen, slopen, restaureren, renoveren, herinrichten, tuinwerken …
» Inname van parkeerplaatsen in de blauwe zone. Hiervoor wordt een tijdelijke parkeerkaart afgegeven zodat je langer dan de toegelaten parkeertijd kan parkeren.
» Aanvraag van een doorgangsverbod (bv. volledige straat moet afgezet worden).

Wij achten deze maatregelen nodig in het kader van de verkeersveiligheid, de vrije doorgang op het openbaar domein en een tijdige communicatie met alle belanghebbenden.

Zo zullen wij bij ingrijpende werken zelf het initiatief kunnen nemen om bewoners per brief in te lichten op kosten van de aanvrager.

vertelt burgemeester Gauthier Defreyne

Daarnaast worden alle hinderlijke obstakels zoals werftoiletten, afvalzakken, paletten … aangerekend terwijl dit vroeger enkel van toepassing was voor containers en torenkranen.

Op deze manier wil de stad aannemers stimuleren om zoveel mogelijk op privaat domein te plaatsen en bewandelt hij zo verder de ingeslagen weg van een proper en leefbaar Gistel.

Aanvraag indienen wordt eenvoudiger

Nieuw is ook dat vanaf februari de aanvragen volledig digitaal zullen verlopen. De aanvrager zal rechtstreeks op een kaart kunnen aanduiden welk stuk van het openbaar domein hij inneemt en automatisch wordt de prijs berekend.

Na betaling en goedkeuring van de dienst omgeving zal de vergunning automatisch afgeleverd worden. Je zal zowel elektronisch kunnen betalen als via overschrijving.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht gevonden. Wees de eerste!

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store