Mijn Account

Kampeerwagenterrein aan de Vaartstraat oogst succes

Kampeerwagenterrein aan de Vaartstraat oogst succes

Half juni 2019 werd in Gistel langs de Vaartstraat een kampeerterrein voor 8 mobilhomes geopend. Sedert deze opening werden al 120 overnachtingen opgetekend waarvan een groot deel in de maanden juni en juli.

Duitsers, Nederlanders maar ook Spanjaarden, Italianen en Fransen maakten reeds dankbaar gebruik van deze kampeerplaats.

Volgens schepen van toerisme Ann Bentein (Open Vld) zijn deze kampeertoeristen tevreden over het uitzicht vanop het terrein en over het goed onderhouden groen rondom de site. De bezoekers verwachten wel een meer specifieke invulling op vlak van fietsen en wandelen.

Voorstel

Mijngistel heeft reeds een voorstel ingediend bij burgemeester Gauthier Defreyne en schepen van toerisme Ann Bentein om via de lokale 'mijngistel app', die binnenkort publiekelijk wordt gelanceerd, de toerist in contact te brengen met onze lokale handelaars en lokale evenementen.

Tevens kunnen in de 'mijngistel app' de lokale toeristische fiets- en wandelroutes worden opgenomen. Mijngistel hoopt binnenkort een antwoord te krijgen van de bevoegde personen.

Hoe sneller de lokale handelaars en horecazaken een graantje kunnen meepikken van het vakantiebudget van deze toeristen, hoe beter.

Reacties (4)

 • Dries
  Dries12 januari 2020 15:02

  Wat is de kost om er te staan?

  • Nanou Ponette 20 januari 2020 10:29

   De kostprijs om 24 uren te parkeren bedraagt 14 euro (elektriciteit en wifi inbegrepen). Kampeerders betalen 1 euro extra om water te kunnen aftappen.

 • Rita
  Rita18 januari 2020 19:28

  Welke voorzieningen? Lozen afvalwater? Lozen cassettetoilet? Water? Stroom? Voorzieningen passanten ? Vuilnisbak? Rolstoelvriendelijk? De prijzen?

  • Nanou Ponette 20 januari 2020 10:29

   Dit kampeerautoterrein biedt motorhomereizigers een standplaats met de mogelijkheid om elektriciteit en water af te nemen en om afvalwater te lozen. Het kampeerautoterrein is daarnaast uitgerust met een milieustraat voor gescheiden afvalophaling en met WIFI.

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store