Mijn Account

Subsidie voor aanleg fietsverbinding tussen Atlas Atheneum en Groene 62

Subsidie voor aanleg fietsverbinding tussen Atlas Atheneum en Groene 62

Gistel ontvangt een subsidie van € 22.581,50 voor de creatie van een wandel- en fietsverbinding tussen het Atlas Atheneum en de Groene 62.

Het college keurde begin september het voorstel goed. Daarna diende Gistel een subsidieaanvraag in bij minister van mobiliteit en openbare werken Lydia Peeters die positief werd beoordeeld.

Gistel behoort tot één van de negen gelukkige gemeenten die een subsidie mogen ontvangen.

"Zowel bij de minister als het lokaal bestuur krijgt verkeersveiligheid een prominente plaats (cf. beleidsthema mobiliteit (punt 129 van het bestuursakkoord): een actief beleid om verplaatsingen per fiets sneller, comfortabeler en veiliger te maken.)

De leerkrachten, leerlingen en ouders kunnen de school in de toekomst via een zachte verbinding op een vlotte en veilige manier bereiken.
Na de effectieve toekenning van de subsidie wordt een overheidsopdracht opgestart.

De werken worden aanbesteed via een onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking. De kosten voor deze werken worden geraamd op € 50.000."

vertelt burgemeester Gauthier Defreyne

Voor die verbinding zal er gebruik gemaakt worden van de bestaande dwarse insteek op de Groene 62 noordwaarts van de Schommelstraat en die verder doortrekken via een aan te leggen fietspad in beton van 2,5 m breed, parallel met het beekje het Callaertswallegeleed.

Om de effectieve verbinding met het terrein van het Atlas Atheneum te realiseren, moet over het Callaertswallegeleed een fietsbrug aangelegd worden.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht gevonden. Wees de eerste!

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store