Mijn Account

Leerlingen uit SIGO Gistel en Eernegem vallen in de prijzen

Leerlingen uit SIGO Gistel en Eernegem vallen in de prijzen

Vrijdagmiddag 6 december ontvingen enkele leerlingen uit het Sint-Godelievecollege Gistel en Eernegem een getuigschrift van directeur Ilse Bouchez en dit naar aanleiding van de sterke prestaties die ze recent afleverden op twee competities die zich richten op leerlingen met een STEM-profiel (Science Technology Engineering & Mathematics).

Het gaat om de First Lego League en de Bebraswedstrijd.

First Lego League

Zo is er het team van elf leerlingen uit het tweede middelbaar dat op 24 november voor SIGO deelnam aan de regiofinale van de First Lego League in Vives Kortrijk. Het Gistelse team eindigde daar verrassend als tweede op 39 teams.

Door dit knappe resultaat zijn ze rechtstreeks geplaatst voor de Beneluxfinale in Breda eind januari. De First Lego League is een wedstrijd waarbij de leerlingen hun STEM-skills moeten demonstreren; dit jaar in functie van een antidiefstalplan.

Deze leerlingen uit het tweede middelbaar onder begeleiding van leerkracht Stefan Van Overtvelt bouwden en programmeerden een robot en presenteerden deze aan de jury. Tijdens hun tweede poging op de mat met missies behaalden ze een monsterscore.

Hun presentatie en praktische proef leverden hun uiteindelijk de tweede plaats op in het eindklassement en een ticket voor de Beneluxfinale. Het team stort zich nu op de voorbereiding voor die wedstrijd.

De laureaten zijn: Dehondt Kiko, Demarcke Xander, Desaever Quinten, Dewitte Robin, Ingelbrecht Sien, Langbeen Ludovic, Ovenden Bernd, Pante Nathan, Segers Simeon, Stroobant Ruben en Vandekerckhove Niels.

Bebraswedstrijd

Daarnaast zijn er acht leerlingen uit de Gistelse middelbare school die uitmuntend presteerden op de Bebraswedstrijd.

Het doel van deze competitie is leerlingen warm maken voor informatica in het bijzonder en het computationeel en probleemoplossend denken in het algemeen. De leerlingen nemen jaarlijks deel aan deze online wedstrijd.

"De problemen die ze voorgeschoteld krijgen zijn erg uitdagend en de resultaten van de Bebraswedstrijd geven ons extra informatie over de STEM-capaciteiten van de leerlingen. Een mindere score is geen drama. Echter, een goede score is voor de leerling in kwestie en voor ons een duidelijk signaal dat er talent aanwezig is in dit domein. Het is dan aan ons en aan de leerling om dit talent verder te ontwikkelen."

zegt STEM-vakverantwoordelijke Brecht Decaluwé.

Het is voor het eerst dat enkele SIGO-leerlingen zich in deze nationale wedstrijd in de top-15 weten te plaatsen.

Zo werd Mihnea-Iulian Istrate uit het tweede middelbaar vierde op meer dan duizend deelnemers in de eerste graad. Ook Bram Verstraete (12de) en Leyton Hendryckx (13de) behaalden een erg hoge score in de eerste graad.

"Het zijn trouwens niet enkel jongens die goed scoren want Sien Ingelbrecht volgt erg kort na deze drie toppers. Het is leuk om te merken dat onze STEM-leerlingen goed presteren in deze wedstrijden; zo wonnen we twee jaar geleden nog het STEM-tornooi."

aldus Directeur Ilse Bouchez.

Directeur Ilse Bouchez reikte getuigschriften uit aan de drie eerder vermeldde leerlingen maar ook aan Rune Scharmin die het hoogste resultaat behaalde in het eerste jaar.

Derdejaarsleerling Alessio Paepe maakte indruk met een topresultaat in de tweede graad, net voor Falke Vangeluwe uit het vierde jaar. Mirko Sinnaeve en Thomas Cooleman behaalden de hoogste score in respectievelijk het vijfde en zesde middelbaar.

Proficiat met de mooie resultaten!

Reacties (1)

  • Vercamer Veronique
    Vercamer Veronique14 december 2019 09:58

    Proficiat sigootjes trots op jullie ??

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store