Mijn Account

De externe poetsdienst aan huis van de Zonnewijzer wordt stopgezet

De externe poetsdienst aan huis van de Zonnewijzer wordt stopgezet

Het bestuur besluit om de dienstverlening via de externe poetsdienst van het lokaal dienstencentrum de Zonnewijzer niet langer aan te bieden.

Schepen Vincke benadrukt dat er geen naakte ontslagen zullen vallen. Alle poetshulpen met een vast contract kunnen aan de slag blijven binnen de interne poetsdienst van stad Gistel.

De contracten van de personeelsleden met een tijdelijk contract worden verlengd tot 31 maart 2020. De definitieve stopzetting van deze dienstverlening vindt dan ook plaats op 31 maart 2020.

Er zijn drie belangrijke redenen voor dit besluit:

» de basis vormt een uitvoering van het bestuursakkoord: 'de dienstverlening die door anderen beter of minstens even goed kan gedaan worden, tegen een lagere prijs of zelfde prijs, moet worden doorverwezen' (pagina 17, punt 230);
» financiële overwegingen met een jaarlijks deficit van € 218.993 voor deze dienstverlening;
» voor de meeste klanten is een poetsdienst met dienstencheques een goedkopere oplossing.

Vanuit een grote bezorgdheid, werden de betrokken personeelsleden persoonlijk door mijzelf, schepen Vincke en de algemeen directeur geïnformeerd over dit veranderingsproces.

benadrukt burgemeester Gauthier Defreyne.

De klanten ontvangen van de Zonnewijzer hierover een brief, waarin zowel een aanbod opgenomen is van Gistelse dienstverleners als van dienstverleners met activiteiten op het Gistelse grondgebied.

De klanten kunnen steeds terecht bij de coördinator logistieke hulp op het nummer 059 27 06 60 in De Zonnewijzer.

Reacties (1)

  • Roose Geert
    Roose Geert09 december 2019 12:29

    Jammer dat ik terug naar een nieuwe poetsdienst voor mijn moeder mag gaan zoeken Ik hoef geen. Poetsdienst met cheques, want die zijn duurder en je moet er altijd in huis hebben. In het verleden was er al zo een bedrijf bij ma aan het poetsen, , en telkens die rompslomp met die cheques. Ik zal terug op zoek gaan naar een poetsbedrijf waar ze niet uitgebuit worden en waar je op het eind van de maand kan betalen.. Het is altijd hetzelfde liedje , besparen op mensen, geld in de zakken .

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store