Mijn Account

Gistel wil overal openbare LED verlichting tegen 2030

Gistel wil overal openbare LED verlichting tegen 2030

Stad Gistel schakelt versneld over op led in de openbare verlichting. Om dat te realiseren zal Fluvius de openbare verlichting van Gistel overnemen.

De stad Gistel heeft zich geëngageerd om de CO2-uitstoot op zijn grondgebied terug te dringen tegen 2030. Dat kan door de straatverlichting te vervangen door ledlampen. Niet alleen het milieu is hiermee geholpen.

Tegen 2030 moet deze 'verledding' voltooid zijn. Op lange termijn is het ook financieel voordeliger, want door het gebruik van ledverlichting kunnen we de elektriciteitsfactuur gevoelig verlagen.

Met een controleerbare verlichting hebben we bovendien de mogelijkheid om oversteekplaatsen en fiets- en wandelpaden veiliger te maken voor de gebruiker en om de verlichting in de wijken langer te laten branden door bijvoorbeeld om de 2 armaturen 1 lamp te laten branden.

vertelt burgemeester Gauthier Defreyne

Hiermee zet stad Gistel meteen ook een grote stap in het Smart City-verhaal van morgen. De nieuwe armaturen zijn immers slimme toestellen die individueel aanstuurbaar zijn en waar allerlei monitorsystemen, zoals het meten van luchtkwaliteit, aan verbonden kunnen worden.

Zo krijgt de stad tal van mogelijkheden om gegevens te verzamelen waarmee hij het beleid beter kan afstemmen op de behoeften en vragen van zijn burgers, het lokale bestuur zelf, de overheid en ondernemingen.

Het ingeschat bedrag aan investeringen, onderhoud en exploitatie voor de periode 2019-2030 bedraagt € 1.869.059.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht gevonden. Wees de eerste!

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store