Mijn Account

VIVA Gistel onderneemt actie tegen geweld op vrouwen

VIVA Gistel onderneemt actie tegen geweld op vrouwen

Wist je dat  1 op de 5 vrouwen in haar leven het slachtoffer wordt van geweld? Als vrouwenvereniging wil VIVA Gistel dit thema onder de aandacht brengen.

Ze doen dit in november op 2 manieren:

» Op maandag 18 november om 19 uur komt een medewerkster van het VIVA secretariaat naar het oud stadhuis in Gistel. Via een ontspannende quiz (waar geen winnaars of verliezers zijn) zal zij de diverse vormen van geweld tegenover vrouwen bespreken.

Iedereen krijgt dan ook een wit lintje om op te spelden als teken dat je geen geweld duldt. Een wit lint is het internationale symbool tegen geweld op vrouwen.

» Op zaterdag 23 november kleurt Gistel Wit! Iedereen wordt om 11 uur uitgenodigd op de markt in Gistel om te helpen een groot wit lint op de markt te kleuren met stoepkrijt want 'Net zoals krijt, moet geweld vervagen tot het verdwijnt'.

Wij roepen ook iedereen op om tussen 25 november en 6 december met krijt een wit lint te tekenen op hun stoep, daar een foto van te nemen en die op sociale media te delen onder de hashtag #STOPkrijt en de tag @viva.svv.

De actie kadert in de bredere Witte Linten Campagne, die elk jaar doorgaat op 25 november (de internationale dag voor uitbanning van geweld tegen vrouwen). “Met onze actie hopen we het bewustzijn rond geweld op vrouwen te vergroten en een stapje verder te komen in de strijd tegen geweld.

vertelt Truus Barremaecker, educatief medewerkster van VIVA-SVV.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht gevonden. Wees de eerste!

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store