Mijn Account

Lokaal bestuur Gistel gaat duurzaam naar het werk met de testkaravaan

Lokaal bestuur Gistel gaat duurzaam naar het werk met de testkaravaan

Van 11 tot 24 oktober streek de testkaravaan neer bij het lokaal bestuur van Gistel. De testkaravaan is een initiatief van de provincie West-Vlaanderen en zet in op duurzame verplaatsing en beweging.

Zo konden de werknemers gratis gebruikmaken van elektrische fietsen, vouwfietsen, speed pedelecs en elektrische bakfietsen, maar ook van probeerpassen voor de trein, bus, Blue Bike en carpoolpromotie om zich van en naar het werk te begeven.

Vijfendertig personeelsleden schreven zich in en samen legden ze, ondanks het wat mindere weer, 4.000 duurzame km af. Dit komt neer op een besparing van 0,46 ton CO2.

Alle deelnemers konden bovendien een mooie prijs winnen, bestaande uit streekproducten, fietstassen en een bon van de Decathlon.

Deze werden op het slotmoment op maandag 4 november uitgereikt door Johan Museeuw, in aanwezigheid van provincieraadslid Bieke Moerman die gedeputeerde voor mobiliteit Jurgen Vanlerberghe vertegenwoordigde.

Ik verplaatste mij al duurzaam naar het werk met een gewone fiets. Tijdens de herfst- en winterperiode is dat niet altijd zo aangenaam. Denk aan de windstoten en de donkere regenachtige dagen.

Ook heb ik een pijnlijke rug waardoor het met de gewone fiets bij te veel wind geen zo’n deugd doet aan mijn rug. Het was echt zalig om me met een elektrische fiets te verplaatsen. Ik kon 5 minuutjes later vertrekken en door de frisse lucht ben je goed wakker als je op het werk of thuis aankomt, maar je bent niet bezweet en de rug is goed losgekomen.

Het opladen gaat makkelijk en de vele functies op de display wijzen zichzelf uit en zijn zeer handig om te gebruiken. Met andere woorden, dit was voor mij een zeer positieve ervaring.

getuigd één van de deelnemers Sandra

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht gevonden. Wees de eerste!

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store