Mijn Account

Gistel investeert in opleidingen om AED-toestel te leren gebruiken

Gistel investeert in opleidingen om AED-toestel te leren gebruiken

Gistel investeerde in nieuwe AED’s aan de ontmoetingscentra in zijn deelgemeenten en start ook met een reeks opleidingen (in samenwerking met het Rode Kruis).

Op dinsdag 12 november vindt de cursus plaats in Zevekote, dinsdag 19 november in Snaaskerke, donderdag 28 november in Gistel en op maandag 28 november in Moere.

De opleidingen zijn gratis en vinden plaats in de verschillende ontmoetingscentra (in Zomerloos voor Gistel), telkens van 18 tot 21 uur.

Een Automatische Externe Defibrillator, of AED, is een toestel dat gebruikt wordt tijdens de reanimatie om, indien nodig, met behulp van elektrische impulsen het hart terug op te starten.

Want iemand met een hartstilstand heeft nog kans op overleven als je snel de hulpdiensten alarmeert en hartmassage en mond-op-mondbeademing start.

De aanwezigheid van een Automatische Externe Defibrilator kan daarbij de kansen van het slachtoffer nog verhogen en levens redden.

vertelt burgemeester Gauthier Defreyne

Het is (letterlijk) van levensbelang dat iedereen weet hoe een AED-toestel werkt en hoe je er een leven mee kan redden. Een hartstilstand gebeurt plots en kan bij jong en oud.

Iedereen heeft er dus baat bij om te weten hoe je een leven moet redden. Dit is een ideaal moment om je vereniging in te schrijven. Deelnemen als groep kan een extra belevenis zijn.

Inschrijven kan in de Zonnewijzer, Bruidstraat 9 in Gistel. Telefonisch op het nummer 059 20 06 60 of via mail zonnewijzer@gistel.be.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht gevonden. Wees de eerste!

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store