Mijn Account

Stad Gistel neemt deel aan LiveLab van Hogeschool VIVES

Stad Gistel neemt deel aan LiveLab van Hogeschool VIVES

Op maandag 23 september 2019 organiseerde Hogeschool VIVES het kick-off evenement van het gloednieuwe VIVES LiveLab.

Burgemeester Gauthier Defreyne en schepen Michel Vincke waren aanwezig op dit evenement en namen een oorkonde van LiveLab -stad in ontvangst uit de handen van algemeen directeur Joris Hindryckx en gouverneur van West-Vlaanderen Carl Decaluwé.

Dit LiveLab wordt een overkoepelende organisatie voor de 537 studenten van zes verschillende studiegebieden die dit academiejaar de Vlaamse eerstelijnszorg ondersteunen. Acht Vlaamse steden en gemeenten, waaronder ook Gistel, zetten zich in voor het project. Dit jaar krijgen 96 gezinnen interprofessionele zorgteams over de vloer.

Het LiveLab creëert ontmoetingen tussen studenten van verschillende opleidingen en de inwoners van acht Vlaamse steden en gemeenten. Studenten van de opleidingen audiologie, ergotherapie, logopedie, sociaal-agogisch werk, verpleegkunde, voedings- en dieetkunde, vroedkunde en zorgtechnologie vormen, samen met een docent of zorgprofessional, interdisciplinaire zorgteams.

Deze zorgteams gaan dit academiejaar bij 96 gezinnen verschillende malen op bezoek om hen te helpen met mogelijke zorgvragen.

Zo spelen de teams een complementaire rol in de eerstelijnsgezondheidszorg. Beernem, Blankenberge, Diksmuide, Gistel, Houthulst, Oostkamp, Roeselare en Wervik werken samen met Hogeschool VIVES om het LiveLab een vaste waarde te maken in hun stad of gemeente en zo in te spelen op de noden van hun inwoners en de eerstelijnszorg.

In geen enkel ander project wordt deze vergaande samenwerking tussen studenten van verschillende opleidingen gevraagd in een real-life situatie.

Deze nieuwe onderwijsvorm vraagt van de studenten een grote verantwoordelijkheid en interprofessionele samenwerking die ze later in het werkveld opnieuw kunnen gebruiken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht gevonden. Wees de eerste!

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store