Mijn Account

Blauwe zone in Gistel wordt opnieuw gecontroleerd

Blauwe zone in Gistel wordt opnieuw gecontroleerd

Het bestuur in Gistel besliste om de controle op de blauwe zone vanaf 11 september uit te besteden aan de firma OPC en het tarief van de parkeerretributie te verlagen van € 30 naar € 25.

De controles starten in september met twee weken gedoogbeleid waarbij overtreders een brief tussen de ruitenwisser zullen vinden met een waarschuwing. OPC zal van maandag tot zaterdag vier maal per week op willekeurige momenten controles uitvoeren.

Op de parking Post wordt een gedeelte van de blauwe zone opgeheven zodat meer plaatsen vrijkomen voor onbeperkt parkeren.

De blauwe zone werd niet meer gecontroleerd door de politiediensten omdat parkeerovertredingen niet binnen de strafrechtelijke sfeer vallen. Regelmatige controles zullen daarentegen een mentaliteitswijziging teweegbrengen en zorgen voor de naleving van de blauwe zone.

Het bestuur bezorgt elke handelaar in het centrum een pakketje blauwe parkeerschijven (met het stadslogo op) om uit te delen aan de klanten. Deze zijn beschikbaar vanaf maandag 23 september.

Concreet:

» Centrumstraten en Markt = parkeerduur van 2u
» Parking Post = parkeerduur van 4u en enkele plaatsen voor lang-parkeren

(Op de kaart is blauw: zone beperkte parkeertijd 2 uur, rood/oranje: zone beperkte parkeertijd 30 minuten, groen: zone beperkte parkeertijd 4 uur)

Zijn jullie akkoord met deze beslissing?

Reacties (1)

  • Geldof Marc
    Geldof Marc13 september 2019 15:43

    Wat met de parkeerkaart voor mindervalide. Hoe is daar de regelgeving aub Mag men buiten aangeduide zone (blauwe aflijning) ook met de mindervalidekaart langer parkeren? Dank

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store