Mijn Account

Nieuw Pedagogisch Project in Gemeenteschool De Horizon

Nieuw Pedagogisch Project in Gemeenteschool De Horizon

De Gemeenteschool De Horizon komt met een nieuw pedagogisch project.

Het voormalig Pedagogisch Project in de Horizon was al meer dan tien jaar in gebruik en aangezien de maatschappij en dus ook het onderwijs constant evolueert en verandert vond het Horizonteam de tijd rijp om iets nieuws uit te werken. Met de oude versie als uitgangspunt werd de tekst uitgewerkt in beelden.

Een 12-tal tekeningen werden voorgelegd aan alle participanten binnen De Horizon: aan leerlingen, leerkrachten en ouders. Concreet moesten ze de woorden die de tekening opriep en passend binnen onze school noteren.

Tijdens een pedagogische studiedag werden deze woorden verwerkt en werden de tekeningen en de woorden kritisch besproken. Woordgroepen en slagzinnen kwamen groeiend tot stand.

Naast elke tekening ontstond een woordengroep van 3 woorden, gelinkt aan een tekening. De geselecteerde woorden waren de uitgangsbasis voor het uitschrijven van de tekst. Na wikken en wegen en kritisch evalueren werd de definitieve tekst uiteindelijk afgeklopt.

De tekeningen werden herwerkt. Alles bij elkaar kregen we een nieuw overzichtelijk, verstaanbaar en vrij eenvoudig Pedagogisch Project dat door het schoolbestuur werd goedgekeurd.

Kennismaken met de tekeningen

De ouders werden tijdens de loop-eens-langs in augustus ondergedompeld in dit nieuwe verhaal. De tekeningen hangen vergroot uit in de turnzaal.

Tijdens onze maandopener leren de leerlingen de tekeningen inhoudelijk kennen en begrijpen. Dit op speelse en creatieve wijze, aangebracht door het team.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat het doorleefd is bij zowel leerlingen, leerkrachten als bij ouders. Dat iedereen weet waarvoor De Horizon gaat en staat.

Ook een filmpje over de school en het beschilderen van de palen onder de fietsenberging staan dit jaar nog op het plan.

Vanaf schooljaar 2019-2020 staat en gaat het Horizonteam voor wat inhoudelijk te lezen is in het nieuwe document dat u hier kunt bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht gevonden. Wees de eerste!

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store