Mijn Account

Het Sociaal Huis onderneemt actie tegen eenzaamheid en isolement

Het Sociaal Huis onderneemt actie tegen eenzaamheid en isolement

Het Sociaal Huis onderneemt actie om eenzaamheid en isolement bij de bevolking tegen te gaan en is op zoek naar vrijwilligers die op regelmatige basis op bezoek kunnen gaan bij bewoners uit Gistel.

Want eenzaamheid treft zowel jonge mensen als ouderen.

Het is veel ruimer dan het stereotype beeld van de alleenstaande, vaak zorgbehoevende oudere. Eenzaamheid is van alle leeftijden en kan iedereen overkomen, op elk moment in het leven.

De vrijwilligers kunnen tal van zaken op zich nemen zoals vrije tijd mee helpen invullen, samen wandelen met de hond, koffie drinken, gewoon een praatje slaan…

vertelt voorzitter BCSD Michel Vincke

De praktische en actiegerichte ondersteuning door vrijwilligers in het dagelijkse leven is een grote meerwaarde en helpt verbondenheid creëren tussen mensen. De vrijwilliger staat positief in het leven en is respectvol, sociaal, integer, geduldig en empathisch.

Daarnaast is het belangrijk dat hij/zij openstaat voor diversiteit; zowel op vlak van afkomst, religie, seksualiteit, beperking...

Voel je je aangesproken als vrijwilliger of ken je iemand die zich eenzaam voelt? Voor alle informatie kan je terecht in de Zonnewijzer, Bruidstraat 9 in Gistel. Elke werkdag van 8.30 tot 12 uur en van 13.15 tot 14.15 uur.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht gevonden. Wees de eerste!

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store