Mijn Account

Kringwinkel te Gistel opent de deuren

Kringwinkel te Gistel opent de deuren

Vrijdagavond werd de kringwinkel in de Oostendsebaan 47 te Gistel plechtig geopend. Er waren tal van genodigden die genoten van het mooie weer en van de verzorgde receptie.

Bart Herremans, directeur van de vzw Kringloopcentrum Kust, hield als eerste een toespraak en drukte zijn tevredenheid uit.

"We hebben al langer winkels in Bredene, Oostende, Middelkerke en Ichtegem, maar Gistel was een blinde vlek in onze werking. Van hieruit waren er dan ook weinig inzamelingen wat niet onlogisch is. We hebben wel tijdelijke initiatieven ondernomen, zoals op de markt, maar dat kan je niet vergelijken met een eigenlijke winkel. We geloven in het Gistelse verhaal."

vertelde Bart Herremans

Ook schepen van sociale zaken Michel Vincke sprak de genodigden toe.

"Eigenlijk is het al van sinds ik in de raad van bestuur zetel, nu al een jaar of tien, dat we mee uitkijken naar een geschikte locatie. Eindelijk is de kringwinkel in Gistel een feit, wat zeer goed is. De kringwinkel beroept zich niet alleen op vrijwilligers, maar ook op krachten vanuit het OCMW en scholen.

In Gistel kunnen nu zes medewerkers aan de slag: naast de filiaalverantwoordelijke (Miranda Segaert), twee vrijwilligers en vaste maatwerkkracht worden nog eens twee personen tewerkgesteld via het zogenaamde artikel 60. Dat statuut laat mensen met een leefloon toe om hun kansen op de reguliere arbeidsmarkt te verhogen en sociale zekerheidsrechten op te bouwen."

vertelt Michel Vincke

Burgemeester Gauthier Defreyne die ook aan het woord kwam, ziet de kringwinkel graag komen en vindt het een echte troef voor Gistel.

Alle Gistelnaars en omwonenden kunnen bij de kringwinkel spullen inleveren van huisraad tot textiel, speelgoed, elektronica (niet ouder dan 5 jaar) en meubels. Er bestaat ook de mogelijkheid om de goederen gratis te laten ophalen door medewerkers van de kringloopwinkel.

De kringwinkel in Gistel is open van dinsdag t.e.m. zaterdag van 10.00 uur tot 17.30 uur en op maandag vanaf 14.00 uur. Voor meer info : 059/43.80.87

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht gevonden. Wees de eerste!

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store