Mijn Account

Elf appartementen op site voormalige discotheek The Oh! in Gistel

Elf appartementen op site voormalige discotheek The Oh! in Gistel

In de Heyvaertlaan plant vastgoedmakelaar D&V de bouw van een nieuw appartementsgebouw. Concreet komen er elf appartementen en zeventien garages op de site waar discotheek The Oh! was gevestigd.

o'n vijftig jaar geleden was er in de Heyvaertlaan 8 een cinemazaal gevestigd. In de jaren 70 opende discotheek Riva er haar deuren, in de jaren 80 werd de tent omgedoopt tot Steams. Vervolgens mocht discotheek Zenith er al in 2001 haar tiende verjaardag vieren.

The Oh! streek er in 2009 neer. De disco bouwde in ijltempo een bedenkelijke reputatie op en buurtbewoners uitten steeds vaker hun ongenoegen. In de gemeenteraadszitting van maart 2012 werd een verzoekschrift, ondertekend door 57 burgers, ingediend waarin gevraagd werd de milieuvergunning van The Oh! niet te verlengen. Op 5 januari 2013 organiseerde de discotheek haar laatste feestje.

Afbraak

"We kennen het discotheekverleden van de site heel goed, want we zijn zelf uit de streek", vertelt Ines Vanden Broucke van D&V. "Alle appartementen en garages worden verhuurd. Op dit moment overleggen we met aannemers en architecten over de precieze invulling van onze bouwplannen. Nu zitten er nog enkele huurders in de appartementen boven de voormalige dancing. We geven hen alle tijd om een nieuwe woonst te vinden, er zit geen haast achter ons bouwproject. We hopen evenwel in 2019 te starten met de afbraak en in de loop van 2020 de eerste woonsten te kunnen opleveren."

Volgens Ines Vanden Broucke zal het nieuwe appartementsgebouw niet boven de bestaande bebouwing uitsteken. "Er komt een gelijkvloers, eerste verdieping en dakverdieping. De nieuwbouw zal zelfs minder hoog zijn dan de huizen in de straat. Onze plannen lagen al vele maanden ter inzage in het stadhuis, klachten waren er niet", besluit D&V. Schepen Gilbert Beirens (N-VA) had eerder deze legislatuur een gabarietenplan opgemaakt, waarin de maximale bouwbepaling van nieuwbouw werd vastgelegd.

Hoe dan ook krijgt de Heyvaertlaan binnen afzienbare tijd een nieuwe look. Het leegstaande handelspand gaf de doorsteek niet bepaald een fleurige uitstraling. De Heyvaertlaan zelf wordt begin komend jaar heraangelegd.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht gevonden. Wees de eerste!

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store