Mijn Account

Axel Huens won Johan Museeuw Classic 2019 in Gistel

Axel Huens won Johan Museeuw Classic 2019 in Gistel

Zaterdagmiddag werd in Gistel de Johan Museeuw Classic gereden. Dit is een internationale koers van eeste categorie voor junioren. Het startsein werd gegeven door Johan Museeuw zelf.

Er namen 125 renners de start verdeeld over 11 Belgische en 11 buitenlandse ploegen voor 10 rondes van 12 km in en rond Gistel.

Het parcours was zo goed als 'biljartvlak' wat zorgde voor een razendsnelle koers met een gemiddelde van wel 45 km per uur.

Op 4 rondes van het einde slaagde een 10-tal renners erin weg te geraken van het peloton. Bij die kopgroep waren slechts 2 Belgen : Jenno Berckmoes en Milan Fretin.

Uiteindelijk won de Fransman Axel Huens in een sprint tegen Milan Fretin, een Limburger met een vader uit Bredene. Casper Van Uden uit Nederland, winnaar van Kuurne-Brussel-Kuurne dit jaar, werd eervol derde.

Reacties (1)

  • Acket  Annie
    Acket Annie05 augustus 2019 20:38

    De Johan Museeuw Classic was een succes, maar die jongens koersen zo hard dat je geen enkele kan herkennen, maar we hebben hen wel aangemoedigd als ze voorbij koersten! Proficiat aan winnaar Axel Huens, 2de Milan Fretin en een 3de plaats voor Casper Van Uden! Een Fransman, een Belg en een Nederlander!??????

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store