Mijn Account

Cindy Flameyn over haar topervaring op het EK sprint triathlon in Rusland

Cindy Flameyn over haar topervaring op het EK sprint triathlon in Rusland

Voor degenen die het zich nog kunnen herinneren : Cindy Flameyn uit Gistel verkocht een tijdje geleden pannenkoeken om haar deelname aan het EK sprint triathlon in Kazan (Rusland) te sponsoren.

Deze vond plaats op 28 juli 2019 en Cindy behaalde er een mooie 8ste plaats. Tijdens de openingsceremonie was Cindy ook vlaggendraagster voor België (zie foto).

Cindy vertelt ons hoe zij de wedstrijd persoonlijk heeft ervaren.

"Het Europees Kampioenschap, wat een ervaring!

Bij de aankomst in Kazan (Rusland) stelde zich al een redelijk groot probleem : mijn fiets was niet mee op het vliegtuig. Toen ook nog eens het personeel van de luchthaven geen Engels bleek te spreken, wist ik niet echt wat ik moest doen, want zonder fiets kon ik het EK al niet starten. Uiteindelijk kwam alles goed en werd mijn fiets rechtstreeks naar het hotel gebracht.

De wedstrijd zelf begon ook niet fantastisch. Ik kreeg een kleine paniekaanval in het begin van het zwemnummer waardoor ik als één van de laatste atleten op gang kwam. Eenmaal in het goede zwemritme begon ik wat roze badmutsen (de kleur die ik moest inhalen om een beter eindklassement te hebben) in te halen.

Na een lang tussenstuk tussen de zwemexit en de wisselzone, zag ik dat er al heel wat fietsen weg waren, dus ik besefte direct dat ik iets had goed te maken. Ik werkte, jammer genoeg zo goed als alleen, het fietsgedeelte af aan net geen 32km/h met veel wind.

Toen ik terug in de wisselzone was om aan het laatste onderdeel te beginnen, bleek dat iemand anders zijn fiets op mijn plaats had gehangen. Ik ben toen maar beginnen duwen en trekken aan die andere fiets om toch mijn fiets er tussen te kunnen krijgen. Hierdoor verloor ik natuurlijk weer veel tijd. Gelukkig heb ik nog een goed loopnummer kunnen neerzetten, om uiteindelijk als 8e over de streep te komen. 

Op deze prestatie mag ik heel trots zijn, denk ik, aangezien ik ook nog maar vorig jaar in aanraking kwam met de sport.

Dit kampioenschap was een topervaring en smaakt zeker naar meer ! Nu goed recupereren want de volgende wedstrijd, nu zondag in Jabbeke, komt er aan!"

vertelt Cindy Flameyn

Cindy wil ook nog eens iedereen bedanken die haar heeft geholpen om dit waar te kunnen maken hetzij door het kopen van pannenkoeken hetzij door haar mentaal te steunen of mee te helpen tijdens haar trainingen.

Reacties (2)

  • Nanou Ponette 31 juli 2019 20:07

    Zeer leuk verslagje!

  • magda neels
    magda neels07 augustus 2019 10:58

    ondanks de tegenslagen een dikke proficiat!!!!!

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store