Mijn Account

Pech voor Rani Vincke en haar estafette team op het EK junioren

Pech voor Rani Vincke en haar estafette team op het EK junioren

Rani Vincke, de dochter van schepen Michel Vincke, kon zich met haar ploeg op zondag 21 juli jammer genoeg niet kwalificeren voor de finale van de 4x100m op het EK junioren atletiek in Boras (Zweden).

De meisjes (foto vlnr: Rani Vincke, Nora Thiry, Rani Rosius en Justine Goossens) liepen nochtans heel goed. Rani was bijzonder goed gestart. De wissels verliepen vlot zodat ze aan kop lagen bij de laatste stokwissel.

De Fransen kwamen in de laatste rechte lijn sterk opzetten en klopten onze meisjes op de meet. Geen probleem op dat moment. Allemaal witte vlaggen en dus België en Frankrijk door naar de finale. Italië uitgeschakeld. Vreugde alom in het Belgische kamp.

Maar 10 minuten later viel een zwaar verdict. Via de hoofdjury en de videobeelden bleek de laatste stokwissel juist buiten de toegelaten zone te hebben plaatsgegrepen.

Dit leidde tot een diskwalificatie van de Belgen en dus geen EK-finale. Grote ontgoocheling en verdriet. Italië alsnog in de finale i.p.v. België waar de Italianen knap vierde werden.

"Jammer, maar dit hoort bij de sport en bij de aflossingskoers. De meisjes namen het evenwel goed op en hebben achteraf ook bewezen dat ze een team zijn.

Geen beschuldigende vingers naar elkaar, wat toch wel aantoont dat ze er zeer matuur mee omgaan. Hun motto is : 'nog sterker terugkomen op een volgende gelegenheid'. Al blijft het toch een gemiste kans."

vertelt schepen Michel Vincke als verslaggever

Reacties (1)

  • tommelein andre
    tommelein andre31 juli 2019 09:32

    Proficiat ! Rani we zullen dat bewaren voor de viering van de gistelse sportmensen ;

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store