Mijn Account

De 19de Kastelentocht met Kasteel Ter Waere en het pompstation van Moere

UiT : De 19de Kastelentocht met Kasteel Ter Waere en het pompstation van Moere

Op zondag 4 augustus 2019 kunnen we samen wandelen en fietsen doorheen het Houtland, de Polders en de vele privédomeinen tijdens de 19de Kastelentocht.

De wandelaars kunnen een keuze maken uit 6 afstanden : 5-7-12-15-20-25 km. De fietsers kunnen een gezinsfietstocht van 37 km rijden.

De fietstocht staat in het teken van kunsttuinenparcours in combinatie met natuurgebied. De natuurliefhebbers komen aan hun trekken met de fietsroute de Groene 62, de Bourgognepolder en het recreatiedomein De Stationsput.

Nieuw in deze editie zijn Kasteel Ter Waere langs de Brugsebaan in Gistel en het pompstation van Moere. In het pompstation Moere zijn er gratis gidsbeurten om 11.00 uur - 13.30 uur - 15.30 uur.

Eveneens te bezoeken tijdens de Kastelentocht zijn de Hovaeremolen (op de hoek Hovaerestraat – Wulfaertdijk) die in volle werking zal zijn en het kunsttuinenparcours 2019 "Zomer in Ichtegem".

Wandelaars betalen € 1,50 of € 1,10 (afhankelijk of ze lid zijn van een wandelclub) en kunnen zich inschrijven tussen 7.00 uur en 15.00 uur. De start van de wandelaars vindt plaats in het sportcomplex De Klokkenput in de Bruggestraat 104 te Eernegem.

Fietsers betalen € 2, fietskaart en verzekering inbegrepen. De vrije start voor de fietsers vindt plaats tussen 9.00 uur en 15.00 uur.

De start voor de fietsers vindt plaats in het Cultureel Centrum in de Molenstraat 30 te Moere-Gistel. Wie zich in Moere inschrijft voor de fietstocht, krijgt een groene zonnebril gratis aangeboden door mijngistel.be zolang de voorraad strekt. (zie foto)

De aankomst voor de wandelaars en de fietsers is voorzien vóór 18.00 uur.

Voor het totale programma van deze kastelentocht en de bezienswaardigheden kan men terecht op de toeristische diensten van Gistel en voor algemene info bel 0495 10 09 31.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht gevonden. Wees de eerste!

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store