Mijn Account

Rani Vincke geselecteerd voor EK Junioren in Zweden

Rani Vincke geselecteerd voor EK Junioren in Zweden

Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het officieel: Rani Vincke, de dochter van Michel Vincke, is geselecteerd voor het EK Junioren in Boras in Zweden.

Samen met Angel Agwazie (AVLO), Justine Goossens (RCG), Lucie Ferauge (CABW), Nora Thiry (SER) en Rani Rosius (AVT) maakt ze deel uit van de beloftevolle 4x100-ploeg.

De 4 x 100 meter komt in actie op de laatste dag van deze Europese kampioenschappen op zondag 21 juli. Om 12u52 worden de reeksen gelopen, gevolgd door een eventuele finale om 16u47. Rani Vincke is niet aan haar proefstuk toe.

"Ik ben op dit moment al meer dan blij over hoe mijn seizoen is verlopen. Ik had totaal geen verwachtingen. Ik ging naar de hoge school, op kot, nieuwe trainer met een andere aanpak… Het ging dus vooral om trainen en zien wat eruit komt.

Vorig jaar, zelfs deze winter, had ik nooit gedacht te lopen zoals ik dat nu doe. Het is deze zomer dus allemaal heel snel gegaan. Ik ben onder de twaalf seconden gedoken, 3de geworden op het Belgisch kampioenschap voor junioren, 2de op het Vlaams kampioenschap voor alle categorieën…

Gekwalificeerd worden voor de aflossingsploeg voor het EK is dan ook echt 'de kers op de taart'. Dit zal voor mij de eerste keer zijn op een internationaal kampioenschap voor de Belgische ploeg."

vertelt Rani Vincke

Op 29 juni behaalde ze brons op het BK atletiek voor junioren in Lebbeke in een nieuw persoonlijk en West-Vlaams record : 11"84, 16de besttijd aller tijden bij de junioren in België. Meteen kreeg Rani bevestiging van de selectie voor de Belgische aflossingsploeg 4x100m op het EK in Zweden.

Ook op 23 juni werd het al een mooie dag op de Flanders Cup te Lokeren. In de stralende zon liep Rani opnieuw onder de 12", en met de Belgische juniorenploeg van de 4x100m een knappe 45"19.

"Ik heb er dit jaar ook enorm veel voor gedaan, maar ik zit zeker nog niet op mijn best waardoor ik denk dat ik nog beter kan. Dat is iets wat de tijd zal uitwijzen en is een kwestie van zo goed mogelijk te blijven doortrainen en blessurevrij te blijven.

Ik hoop in de toekomst nog een stuk van mijn tijd te doen en ik hoop natuurlijk dat dit niet de laatste keer zal zijn dat ik mag deelnemen aan zo’n kampioenschap. Maar ik leg niet graag teveel druk op mezelf en vind het belangrijkste om zo weinig mogelijk stress te hebben en vooral om plezier te blijven hebben in wat ik doe, dan zie ik wel waar ik kom."

vertelt Rani verder

Veel succes Rani in Zweden!

Reacties (1)

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store