Mijn Account

Ken jij het authentiek belgisch bier 'Ghistelnoare' al?

Ken jij het authentiek Belgisch bier 'Ghistelnoare' al?

Het authentiek Belgisch speciaal bier "Ghistelnoare" zag het leven op 20 juli 2018.

Een idee om een authentiek biertje te lanceren zoals het vroeger (50 - 60 jaar geleden) gebrouwen werd, zonder toevoegingen, een 100 % natuurlijk product en met pure smaken.

Via de bierfanaten van Koekelare kwam ik (Michael Verheyde van The Gym Gistel) in contact met Franky & Hugo van Brouwerij Bryggja, een klein ambachtelijk brouwerijtje dat per 500 liter bier kan brouwen zoals vroeger.

Na 1 jaar hebben we al 4 verschillende biertjes. In het najaar van 2019 komt er een bruine variant van de "Ghistelnoare" en tegen de feestdagen Kerst en Nieuwjaar een Stout bier (zwart).

Session Ale (4,7 % alc.)

De Session Ale is laag in alcohol maar toch smaakvol en met gist op fles. Zo wordt de smaak nog beter de volgende maanden. Ideaal als dorstlesser!

Tripel (8.5 % alc.)

In de tripel zitten 4 Belgisch hopsoorten. Vol van smaak, niet overdreven zoet, kruidig en mooi in balans.

Jeneverbes & Kardemon (7.9 % alc.)

Dit biertje brengt een aparte smaakbeleving en is voor de liefhebbers. Hoog blond biertje met 3 soorten mout en 3 hopsoorten met de kruiden van gin: jenerverbes en kardemon.

Whisky Infused (9,2 % alc.)

Een quadrupel met houtsnippers die een paar weken in whisky gelegen hebben. Na het verwijderen van het hout blijft de smaakt in het bier hangen. Een bier voor echte kenners!

Kopen & drinken?

De "Ghistelnoare" wordt uitsluitend via onze lokale handelaars verdeeld: Leonidas, Choupana, @Kaas&co, Bakkerij Edelweiss, Slagerij Dezaeyer Marc en Groenten&Fruit Dumarey.

De biertjes zijn te degusteren in: DD BaR, Amarant eethuis, Sportkaffee, De Molenhoeve, Abdij Ten Putte, Sansuniek, 't Paviljoentje, Le Pavillon Chang Long, Café De Kroon.

Santé!

Reacties (3)

 • Nanou Ponette 13 juli 2019 12:04

  Zeer lekkere biertjes!

 • Florian
  Florian 27 juli 2019 20:10

  Waar kun je het kopen ?

  • Nanou Ponette 27 juli 2019 20:14

   Je kunt ze in deze zaken kopen : Leonidas, Choupana, @Kaas&co, Bakkerij Edelweiss, Slagerij Dezaeyer Marc en Groenten&Fruit Dumarey.

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store