Mijn Account

De blauwe zone in centrum Gistel wordt terug gecontroleerd en uitbesteed

De blauwe zone in centrum Gistel wordt terug gecontroleerd en uitbesteed

Het bestuur besliste om de controle op de blauwe zone (centrum Gistel) vanaf 11 september uit te besteden aan een externe partner en het tarief van de parkeerretributie aan te passen van € 30 naar € 25.

De blauwe zone wordt momenteel niet gecontroleerd omdat dergelijke parkeerovertredingen niet langer binnen de strafrechtelijke sfeer vallen.

De controles starten in september met twee weken gedoogbeleid waarbij overtreders een brief tussen de ruitenwisser zullen vinden met een waarschuwing.

Op de parking Post wordt een gedeelte van de blauwe zone opgegeven zodat meer plaatsen voor langdurig parkeren vrijkomen.

Wij kwamen tot deze beslissing omdat het niet controleren algemeen geweten is. Wat dan weer leidt tot het niet respecteren van de beperkte parkeerduur (2 uur) of het niet leggen van de blauwe schijf.

Dit is al jarenlang een doorn in het oog van de handelaars in het centrum die soms nooit een vrije parkeerplaats voor hun zaak hebben. Gelet op de geringe pakkans staan de auto’s soms de hele dag op dezelfde plaats geparkeerd.

Om aan deze verzuchtingen tegemoet te komen en te zorgen voor meer rotatie in het centrum nam het bestuur de bovenstaande beslissing. Alleen regelmatige controles zullen een mentaliteitswijziging teweegbrengen en zorgen voor de naleving van de blauwe zone.

vertelt burgemeester Gauthier Defreyne


Na een prijsvraag werd de opdracht gegund aan de firma OPC uit Herent en dit voor de duur van 1 jaar waarna een evaluatie zal gebeuren. OPC zal van maandag tot zaterdag 4 maal per week op willekeurige momenten controles uitvoeren.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht gevonden. Wees de eerste!

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store